Євро-2022 серед жінок. Основний раунд. Чехія – Україна – 4:5 - Блог про Львів

Євро-2022 серед жінок. Основний раунд. Чехія – Україна – 4:5

Чехія - Україна

Стартовий поєдинок жіночої збірної України у рамках основного раунду відбору на Євро-2022 розпочався з обопільних спроб забити швидкий гол. Однак, після цього українки почали поступово шукати ключі до воріт Панушкової. Щоправда, стартове хвилювання таки далося взнаки, тому підопічні Олега Шайтанова швидко привезли собі два командних фоли. Тим не менш, «синьо-жовті» дуже швидко змогли владнати це хвилювання та взяли ініціативу в матчі у свої руки.

Щоправда, незважаючи на те, що збірна України грала першим номером, їй не вдавалося втілити свою перевагу в голи. Найбільш активною у складі української команди була Шульга, яка створювала багато проблем чеській команді. Проте, лише на 9-й хвилині «синьо-жовті» таки змогли відкрити рахунок у зустрічі. Це сталося після того, як Шульга прорвалася лівим флангом та пробила з гострого кута у дальню «дев’ятку» – тут вже Панушкова була безсилою. Далі українські футзалістки продовжували володіти ініціативою та створювати моменти біля чеських воріт. Окрім того, що постійно на вістрі атаки опинялася Шульга, свої моменти також мали Форсюк та Сидоренко. При цьому варто сказати, що у Сидоренко взагалі був дуже перспективний момент, коли вона змогла вийти фактично на побачення з Панушковою, але пробила повз ворота.

Втім, не можна сказати, що у збірної Чехії зовсім не було моментів. Вони були, але їх у першому таймі було мало. Хіба що можна згадати лише один по-справжньому гострий епізод біля воріт збірної України, коли після подачі з ауту Сидоренко ледь не зрізала м’яч у власні ворота, проте Сагайдачна виручила свою команду.

А на 18-й хвилині знову нагадала про себе Шульга. Цього разу вона отримала передачу на фланзі та змістилася у центр та пробила по воротах Панушкової – так рахунок став 2:0 на користь українок, і фактично перед перервою підопічні Олега Шайтанова змогли оформити собі більш-менш комфортний гандикап.

Старт другої 20-хвилинки ледь не став результативним для збірної України. Рубан знайшла передачею вільну Сидоренко, але Анна не змогла переграти Панушкову ударом з близької відстані. Але на цьому українки не зупинялись та продовжували працювати над створенням моментів біля чеських воріт. І на 24-й хвилині це принесло свої плоди. Шульга виконала пас у чужий штрафний майданчик, де Гриценко змогла зіграти на випередження та переправити м’яч у ворота. Щоправда, одразу українська команда отримала два серйозних ляпаси у вигляді двох голів від Скалової, яка у двох епізодах поспіль залишила Шульгу не при справах та два рази «пробила» Кислову, яка перед цим тільки-но з’явилась у воротах. Логічно, що після цього Олег Шайтанов одразу взяв тайм-аут.

Також читайте:   FAVBET Екстра-ліга. 1 тур. «Кардинал-Рівне» – «Продексім» – 3:4

Після цього тайм-ауту чешки ледь не забили втретє, але цього разу Скаловій не пощастило оформити хет-трик. Але надалі чеська команда стала грати більш гостро, ніж у першому таймі, тому українкам потрібно було задуматися над своєю грою у захисті. І тут дуже вчасно стався четвертий гол від збірної України, який цього разу змогла забити Сидоренко, у котрої перед цим не надто складалося з реалізацією власних моментів. Але українки раділи менше хвилин, поки Штурмова знову не скоротила відставання чеської збірної до мінімуму. Після цього Олег Шайтанов поміняв Кислову та повернув у ворота Сагайдачну, розраховуючи на те, що після цього біля українських воріт буде більше спокою. Але проблема була в тому, що українки накопичували командні фоли, яких скоро стало п’ять. Тому, «синьо-жовтим» потрібно було грати дуже обережно і не фолити вшосте.

Ближче до кінця поєдинку наставник чеської збірної Іван Одегнал вирішив піти на ризик та випустив Гонкову в якості п’ятого польового гравця. Але майже одразу чешки поплатилися за ризик свого тренера голом у порожні ворота від Сидоренко. Тим не менш, майже одразу доля дала чешкам шанс відновити відставання в один м’яч, адже Шульга в одному з епізодів таки привезла на свої ворота шостий фол. Але Скаловій не вдалося переграти Сагайдачну з 10-метрової позначки. Її удар був без хитрощів, і воротар збірної України змогла впоратися з ним. Тим не менш, після цього чеські футзалістки посмілівішали та стали більш активно йти вперед, розуміючи, що українкам фолити не можна, і в цьому є шанс врятувати гру. Однак, лише за 25 секунд до фінальної сирени чешкам вдалося знову скоротити своє відставання до мінімуму. Звісно, часу залишалось мало, але підопічні Івана Одегнала спробували піти на останній штурм воріт Сагайдачної, проте ця спроба врятувати гру у виконанні Скалової та компанії нічим не закінчилася, і фінальна сирена зафіксувала нехай і нелегку, але перемогу збірної України.

Чехія (ж) – Україна (ж) – 4:5
Голи: Скалова (25, 25), Штурмова (30), Сокуесса (40) – Шульга (9, 18), Гриценко (24), Сидоренко (28, 37)
Чехія (ж): Панушкова – Скалова, Гонкова, Піханкова, Штурмова – Гналова, Шпічкова, Коплікова, Сокуесса – Новотна
Україна (ж): Сагайдачна (Кислова, 24; Сагайдачна, 30) – Дубицька, Форсюк, Гриценко, Шульга – Рубан, Воловенко, Кирильчук, Сидоренко – Бурлаченко
Попередження: Гонкова (29) – Форсюк (30)
На 37-й хвилині Скалова (Чехія) не реалізувала 10-метровий (воротар)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*