Євро-2022 серед жінок. Основний раунд. Україна – Фінляндія – 4:1 + ВІДЕО - Блог про Львів

Євро-2022 серед жінок. Основний раунд. Україна – Фінляндія – 4:1 + ВІДЕО

Україна вийшла на Євро-2022

Розклад перед останнім поєдинком Основного раунду відбору жіночого Євро-2022 (не тільки у групі 3, а і взагалі) був простий. З одного боку – жіночу збірну України влаштовувала навіть нічия, оскільки за різницею м’ячів підопічні Олега Шайтанова випереджали скандинавську команду.

Однак, все-таки грати на нічию – це не найоптимальніший варіант, і українки це розуміли. Тому, «синьо-жовтим» все-таки потрібно було грати на перемогу. З іншого боку – збірній Фінляндії потрібна була лише перемога. І це мало би мотивувати Йокісало та компанію.

Але вже з перших хвилин було видно те, як українська збірна налаштувалася на цю гру. Вже у дебюті гри Шульга мала два моменти для того, щоб відкрити рахунок, але в одному епізоді вдало зіграла Ропанен, а в іншому Шульзі не вистачало везіння. Також загрожувала фінським воротам Сидоренко. Але, мабуть, найбільш активною у складі нашої команди протягом першого тайму була все-таки Шульга, від якої йшла основна загроза воротам Ропанен. Однак, і воротар збірної Фінляндії вдало діяла у воротах, зводячи нанівець атаки української збірної.

Втім, був у фінської збірної свій момент на початку гри, коли Йокісало виходила на перспективну позицію, проте Сагайдачна завадила створити їй серйозну небезпеку. Але по факту у скандинавської команди було мало небезпечних моментів біля воріт збірної України. Натомість, вже після екватору фінки трохи почали не витримувати той темп, який задала збірна України, і це почало втілюватись у командні фоли. Тому, і не дивно, що вже на 17-й хвилині представниці «Суомі» мали п’ять командних фолів. Тому, українки намагалися знайти момент, де можна було би привезти суперницям шостий фол. Але, перш за все, українська команда хотіла забити гол у ворота Ропанен, а потім вже знайти можливість заробити дабл-пенальті. Зрештою, на останній хвилині господаркам майданчику таки вдалося «пробити» Ропанен. І вдалося це зробити Шульзі, яка пробила з дальньої відстані. Так рахунок став 1:0, і тепер українська команда могла диктувати свої умови гри. До того ж, скоро у «синьо-жовтих» з’явилась нагода подвоїти свою перевагу, адже у ворота фінок все-таки був призначений дабл-пенальті. Проте, Шульга не змогла оформити дубль, пробивши повз ворота. Тим не менш, українкам вдалося у першому таймі забити та не пропустити…

Українки розуміли, що одного м’яча буде мало, тому потрібно було у другому таймі забивати ще, аби у фінських опоненток зникли навіть примарні надії на позитивний результат матчу. Тому, підопічні Олега Шайтанова після відновлення гри почали одразу турувати собі шлях до воріт Ропанен. Але тільки на 26-й хвилині «синьо-жовтим» вдалося подвоїти свою перевагу в рахунку. Це сталося після дальнього удару Дубицької, з яким Ропанен ніби і впоралась, але відбила м’яч перед собою, а там вже була Шульга, яка опинилась у потрібному місці та у потрібний час та переправила «сферу» у ворота – 2:0. І після цього підопічним Олега Шайтанова в ігровому плані стало набагато легше дихати. Вони піймали кураж та почали робити все для того, щоб збільшити рахунок на свою користь. Зокрема, був хороший момент у Форсюк, але Ропанен у цьому епізоді змогла врятувати свої ворота. Але це був лише один з епізодів, оскільки підопічні Олега Шайтанова раз по раз турбували голкіпера збірної Фінляндії.

Також читайте:   Товариський матч № 2. Україна (U-17) – Сербія (U-17) – 3:1 (відео)

Зрештою, на 31-й хвилині не витримали нерви у Херранен, яка сфолила у власному штрафному майданчику проти Шульги, після чого був призначений 6-метровий у ворота Ропанен. Теоретично сама же Шульга могла би виконати цей пенальті, щоб заодно реабілітуватися за свій промах з 10-метрової позначки. Але вона віддала це право Сидоренко, яка і зробила рахунок 3:0 на користь збірної України. Після цього українки вже могли дозволити собі грати за рахунком, але трибуни «Боско-Арени» підганяли українських футзалісток, щоб вони не зупинялись та намагалися зробити свою перевагу ще більшою. Водночас, фінки поступово почали переходити на гру з п’ятим польовим гравцем, чиї функції виконували то Пейрю, то Херранен. Але це не призвело до якихось результатів. До того ж, Сагайдачна на передостанній хвилині матчу змогла вразити порожні ворота скандинавок, і це вже – 4:0. Щоправда, фінки одразу змогли відквитати один м’яч – Юнтікка скористалася неузгодженістю дій між Сагайдачною та її партнерками по команді, внаслідок чого збірній Фінляндії вдалося скоротити своє відставання в рахунку. Але це була єдина втіха для фінської команди. Що стосується збірної України, то цей прикрий епізод не вплинув на загальнокомандний настрій, і вже по закінченні матчу українки офіційно оформили свою перепустку до «Фіналу чотирьох» жіночого Євро-2022.

Україна (ж) – Фінляндія (ж) – 4:1
Голи: Шульга (19, 26), Сидоренко (31 – з 6-метрового), Сагайдачна (39) – Юнтікка (39)
Україна (ж): Сагайдачна – Дубицька, Форсюк, Шульга, Гриценко – Сидоренко, Кирильчук, Воловенко, Рубан – Кліпаченко, Бурлаченко
Фінляндія (ж): Ропанен – Пейрю, Сятяля, Ханнула, Лауермаа – Йокісало, Мянтіля, Херранен, Юнтікка – Юлікрака, Чедер
Попередження: Дубицька (30) – Лауермаа (16), Йокісало (17)
На 20-й хвилині Шульга (Україна) не реалізувала 10-метровий (мимо воріт)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*