Готуємося до відвідування СПА: що потрібно взяти із собою - Блог про Львів

Готуємося до відвідування СПА: що потрібно взяти із собою

СПА

СПА (від Sanus per Aquam) перекладається як “здоров’я через воду”, тому спа-готелі повинні бути обов’язково обладнані басейном, сауною чи хамамом. Давні римляни оздоровлювалися, відвідуючи термальні джерела та лікувальні водойми. СПА-процедури допомагають абстрагуватися від неприємностей у житті, та сприяють розслабленню не тільки фізичному, але й моральному.

Висококласні салони мають у своєму розпорядженні власні фітнес-центри, косметологічні та масажні кабінети. Завітавши до спа, можна отримати весь комплекс процедур, що стосуються догляду за тілом.

Першим кроком для відвідування салону буде влаштування відпочинку напередодні та після спа-процедур. Необхідно виділити повноцінний день на себе, розслабитися та набратися сил. Усі справи можуть почекати до наступної доби. Не потрібно поспішати та метушитися, час, проведений у готелі, не промине даремно.

Потрібно відмовитися від алкоголю перед відвідуванням спа та пити більше рідини. Можна також прийти трохи раніше зазначеного часу, щоб без поспіху встигнути передягнутися та заповнити анкету відвідувача. Головне – розслабитися та отримувати задоволення від візиту до подібного місця.

Які речі обов’язково мають бути із собою

Доцільно буде розпитати адміністратора про те, чи видають у спа-салоні необхідні для сеансу речі. Якщо ж ні, хоча це малоймовірно, то потрібно дізнатися, що взяти із собою на кожну конкретну процедуру. Краще заздалегідь потурбуватися про власний комфорт і забезпечити себе комплектом незамінних речей.

Додатковими елементами, які попрохають взяти із собою, можуть бути засоби особистої гігієни: шампунь, гель, лосьйон для тіла, капці для басейну, шапочка для плавання. Обов’язково потрібно мати при собі купальний костюм, адже не у всіх комплексах присутній спеціальний магазин, де можна придбати усе необхідне просто на місці.

Купальник закритого типу підійде для відвідування басейну, джакузі, хамаму та сауни. Відкрите бікіні одягають під час проходження декількох видів процедур: масаж, натирання скрабом, обгортання та інше. Бікіні надає повний доступ до всіх частин тіла, що дозволяє сповна насолодитися масажем або перебуванням в гідрованній. При цьому, якщо ви дещо комплексуєте щодо деяких частин тіла, можна загорнути себе у рушник.

Навіть якщо спа-готель видає усі необхідні атрибути на місці, можна перестрахуватися і взяти мінімальний набір особистих речей з собою на випадок, коли у салоні не виявиться потрібних аксесуарів.

Отже, напередодні походу до спа-комплексу треба підготувати такі обов’язкові атрибути:

  • купальний костюм або плавки, що знадобляться під час відвідування басейну;
  • крем або молочко для пом’якшення шкіри після процедур, що висушують її.

Усі інші аксесуари для проходження процедур салон видасть на місці, або ж заздалегідь попередить про неспроможність такого сервісу. Тому треба обов’язково передзвонити та уточнити, що саме необхідно мати при собі у день візиту.

Що салони видають клієнтам на місці

У першокласних спа-центрах із обслуговуванням на високому рівні для кожного відвідувача виділена окрема особиста шафа у роздягальні. Перед процедурою клієнти будуть забезпечені халатами, рушниками, капцями та шапочками для плавання. Єдине, про що необхідно потурбуватися самостійно, це купальник, хоча у багатьох спа-центрах все потрібне давно можна придбати у спеціалізованих магазинах.

Персонал надає також одноразову білизну у разі користування послуг масажу. Гель, шампунь, крем та одноразові станки – усі ці атрибути будуть видані клієнту за необхідності. Окрім цього кожен відвідувач буде забезпечений такими речами:

  • рушником для тіла та обличчя;
  • халатом;
  • капцями;
  • засобами особистої гігієни.

Для додаткового комфорту клієнтів, у спа часто облаштовують перукарні та салони краси, де можна скористатися фенами та іншими інструментами для волосся, тому не потрібно брати з собою нічого зайвого, тим паче техніку.

Чи можна фарбуватися у СПА

Взагалі, не рекомендовано робити насичений макіяж перед візитом до спа. Справа навіть не у шкоді для здоров’я, а в тому, що це передусім не несе у собі сенсу. Після водних процедур уся косметика зітреться з обличчя.

Якщо ви впевнені, що готель має у комплексі послуги візажу, то можна звернутися туди одразу після лазні, хамаму чи басейну. Однак, макіяж, нанесений перед водними процедурами, є марною річчю, хоча і не несе у собі ніяких протипоказань.

Також не рекомендовано голитися перед спа-процедурами, адже це може призвести до подразнення та почервоніння шкіри. Педикюр, епіляція та депіляція можуть почекати до наступного дня заради почуття комфорту під час проведення процесу догляду за тілом.

Жінкам варто підлаштовувати похід до спа-комплексу згідно з менструальним циклом, адже незадовго до початку місячних реакція на нову косметику, або різку зміну температурних режимів може бути непередбачуваною.

Що одягнути для походу до СПА

Одягати варто теплу та комфортну одежу. Після масажу та лазні легко підхопити застуду на холодному повітрі, тому вбрання повинне тримати тіло в теплі. Гардероб має бути зручним та не обмежувати рухів. Шкіра після процедур стає занадто чутливою, тому ніяких складних аксесуарів, що лише заважають при переміщеннях, бути не повинно. Те ж стосується одягу в обтяжку: краще одягти вільну блузку чи спідницю для забезпечення власного комфорту. Не варто одразу поспішати додому після спа-процедур, ніхто не квапить і не підганяє вас. Після масажу, що розслабляє кожну клітину тіла, і гарячої лазні можна відпочити за чашкою чаю у кімнаті для гостей.

Що ж стосується одягу для процедур, то вам знадобиться як мінімум купальний костюм для плавання в басейні. В усіх інших випадках у сучасних салонах заведено надавати у користування клієнтам одноразову одежу: халати, рушники, капці. Для деяких сеансів передбачена також хлопкова білизна для абсолютного комфорту. Можна не перейматися щодо власного вигляду та користуватися послугами салону.

У будь-якому випадку видача одноразового одягу обговорюється з клієнтом телефонним дзвінком перед візитом. Можна також дізнатися про це самим, відвідавши онлайн-ресурс відповідного спа.

У пошуку найкращого SPA Львова може допомогти сайт Barb.ua. На порталі зазначені телефони та адреси висококласних комплексів. Усі спеціалісти є дипломованими, а правдиві відгуки від людей, що відвідали салони, допоможуть скласти загальне враження про репутацію закладу.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*