Подорож Укрзалізницею в умовах карантину - Блог про Львів

Подорож Укрзалізницею в умовах карантину

Подорож залізницею

Епідемія коронавірусу нікуди не ділася. Ми й далі мучимося з клятою заразою, то ж змушені себе обмежувати в багатьох речах. Для прикладу, транспорт.

У той же міжміський потяг без щеплення та тестів відтепер не впускають. Автор блогу вирішив перевірити як дотримуються карантинних умов в Укрзалізниці й прокататися потягом. Якраз мені було потрібно їхати у столицю України на матч футбольної Ліги Чемпіонів.

Перше що я зробив, так це зайшов на сайт Укрзалізниці аби купити заповітний «тікет». Мене одразу ж попередили, далі цитую: «Згідно з постановою Кабінету міністрів України, з 21.10.2021 для пасажирів віком від 18 років посадка у поїзди – тільки з сертифікатом про вакцинацію або негативним тестом на COVID-19 (зробленим не більше ніж за 72 години до поїздки).

Квитки, придбані через Інтернет (якщо квиток не було роздруковано в залізничній касі) можна повернути
до відправлення поїзда у кабінеті користувача у розділі “Повернення квитків” після реєстрації.

Зарахування коштів за повернуті електронні документи відбувається автоматично на банківську картку до 30 календарних днів».

Отакої, але мені то що. Вакцину я вже маю.

Квиток не роздруковував, а ось «Covid-сертифікат» вирішив взяти у паперовому варіанті. «Дія» – це добре, але не завжди цей додаток працює так як треба. Потім я зрозумію що не помилився у своєму рішенні.

Також читайте:   Як Воробус і компанія заблукали на хребті Аршиця

Сідаю у Львові у вагон. Провідник перевіряє квиток і питає за документ, який підтверджує отримання вакцини. Питаю його, а що буде якщо я такого документу не покажу? У відповідь чую слова: «Тоді я не впущу й навіть не просіть». Показую сертифікат через «Дію» й спокійно заходжу у вагон. Вже, безпосередньо, в ньому люди всі без масок, місця продаються як і колись один біля одного.

До речі, будьте готовими до затримок потягів. У зв’язку з перевіркою «Covid-сертифікатів» потяги Укрзалізниці затримуються приблизно на 30-40 хвилин. І це кажуть нормальні речі.

Прикол ж відбувся зі мною по дорозі додому. Вже у Києві я сідаю у вагон, провідник каже показати вакцинацію, я заходжу в «Дію», а моїх документів там немає. Отакої… Кажу що вона у мене є, але додаток глючить. Злісний провідник нічого слухати не хотів. І вже тоді в нагоді мені був паперовий документ.

Тому, електронна система – це добре, але запасний варіант завжди треба мати.

Решта ж все у потягах без змін: набридливі полки, таргани, люди у шкарпетках…. Бррррр.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*