Правила перевірки вживаного автомобіля перед купівлею - Блог про Львів

Правила перевірки вживаного автомобіля перед купівлею

перевірка авто перед купівлею

Вторинний ринок автомобілів надає покупцям уживаних машин величезні можливості в плані вибору та економії коштів. При цьому важливо грамотно підійти до вибору транспортних засобів. Йдеться не лише про оцінку технічного стану авто, а й про юридичну складову. У цій статті я розповім про три основні етапи перевірки машини з пробігом перед оформленням купівлі-продажу.

Юридична перевірка

Якщо Ви хочете знайти надійний автобазар Львів запропонує величезний вибір автомобілів з пробігом за гарною ціною. Оцінити пропозиції можна на онлайн-сервісі OLX, де ви також попередньо ознайомитеся з авто та його технічними характеристиками. Після того, як Ви обговорите з власником всі нюанси, варто переходити до першого етапу перевірки – юридичного стану. Вам знадобиться дізнатися про:

  • ситуацію з машиною у базах МВС;
  • обтяження рухомого майна;
  • відповідність VIN-номерів та серії двигуна.

Сьогодні практикує чимало юристів, які готові надати всю необхідну інформацію. Юридична перевірка допоможе дізнатися, чи не знаходиться машина в арешті або викраденні.
Історія

Якщо Ви хочете купити транспортний засіб, який був пригнаний зі США чи Європи, варто перевірити його історію. Багато сервісів нададуть інформацію про експлуатацію машини, яка включатиме навіть незначні ДТП.

Технічний огляд

Якщо до власника немає жодних претензій з юридичного боку, а історія транспортного засобу Вас повністю задовольняє, саме час перейти до техогляду машини. Він включає в себе:

  • оцінку зовнішнього стану;
  • інструментальний огляд;
  • комп’ютерну діагностику.

Більшість покупців одразу приступають до другого етапу, оминаючи зовнішній огляд. Це неправильно, адже розхлябані петлі водійських дверей або відсутність подряпин на вітровому склі скажуть багато про що. Також не забувайте перевіряти стан багажника, адже по ньому можна визначити інтенсивність експлуатації авто.

Якщо машина задовольнила всі Ваші запити та пройшла перевірку – немає жодних причин відмовлятися від її покупки.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*