Представляємо суперника: «Юнайтед Галац» (Румунія) - Блог про Львів

Представляємо суперника: «Юнайтед Галац» (Румунія)

Юнайтед Галац

Хоча матч івано-франківського «Урагану» проти «Юнайтед Галац» вже нічого не вирішує з турнірної точки зору, та все-таки представимо останнього суперника «драконів» у рамках Основного раунду Ліги чемпіонів. Отже, знайомимося: «Юнайтед Галац».

Ця команда була заснована у 2004 році (принаймні, саме цей рік ми бачимо на логотипі клубу. – А. Т.). Однак, за цей час команда з Галаца здобула лише один чемпіонський титул – у 2020 році. Однак, у 2021 році «Юнайтед» не відстояв свій чемпіонський титул, програвши у фіналі команді «Меркуря-Чук». Щоправда, під час літнього міжсезоння ця команда була розформована, тому «Юнайтед Галац», як віцечемпіон Румунії, отримав право представляти свою країну у Лізі чемпіонів.

Взагалі треба сказати, що «Юнайтед Галац» можна вважати «нещасливою» командою, адже п’ять разів (включаючи попередній сезон) ця команда ставала срібним призером чемпіонату Румунії. Також не щастило «Юнайтед Галац» і в Кубку Румунії, де ця команда грала шість разів у фіналі, але жодного разу так і не здобувала цей трофей. Натомість, пощастило виграти Суперкубок Румунії – це сталося у 2020 році.

Якщо ж говорити про новий сезон чемпіонату Румунії, то «Юнайтед Галац» зіграв у нічию з «Автобергамо» (2:2), поступився незадовго до від’їзду в Івано-Франківськ «Одорхею» (1:3), а також обіграв «Клужану» (23:1), «Спортул» (9:3), «ЧФР-1933» (2:1) та «Лучафарул» (8:2). Наразі підопічні Флоріна Ігната посідають у чемпіонаті Румунії третє місце (лідирує там зараз «Автобергамо». – А. Т.).

У Лізі чемпіонів «Юнайтед Галац», на відміну від «Араза» та «Лічені», не грав у Попередньому раунді, розпочавши свій шлях з Основного раунду, так само, як і «Ураган». Однак, як ми вже знаємо, румунська команда вже встигла програти «Лічені» (4:6) та «Аразу» (3:5). Тому, матч проти «Урагану» буде для колективу з Румунії скоріше битвою за свій престиж.

Також читайте:   PARIMATCH Екстра-ліга. 10 тур. «ХІТ» – «Кардинал-Рівнестандарт» – 6:2

І, звісно, потрібно поговорити про лідерів «Юнайтед Галац», а також тих гравців, яким потрібно приділити окрему увагу. Перш за все, це лідер атак румунської команди Даніель Араужо. Він вже встиг забити в цьому Основному раунді шість м’ячів, і наразі він очолює загальний рейтинг бомбардирів у поточному сезоні. Також лідером команди є граючий тренер Флорін Ігнат, який довгий час виступав за збірну Румунії. Лідером оборони справедливо є нинішній капітан «Юнайтед Галац» – молдаванин Константін Бурдужел. Він вміє вдало зіграти персонально проти «стовпа» суперника, а також непогано підтримує атаки своєї команди. А «пост № 1» віддається на відкуп Петрішору Тоніці. Хоча ми пам’ятаємо, що матч проти «Лічені» в якості стартового воротаря починав 19-річний Алін-Роберт Кардей, і, можливо, хвилювання тут теж зіграло злий жарт з цим воротарем, який після трьох пропущених м’ячів поступився місцем у «рамці» саме Тоніці. До речі, саме Тоніца пропустив знаменитий гол «рабоною» від Рікардіньо у матчі Євро-2018 між збірними Румунії та Португалії.

Отже, це останній суперник «Урагану» в Основному раунді Ліги чемпіонів. Нагадаємо, що івано-франківські «дракони» вже кваліфікувались до Елітного раунду, а ось «Юнайтед Галац» зіграє свій останній матч на євроарені у цьому сезоні (так само як і «Араз» та «Лічені», які гратимуть між собою.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*