Питна вода і Ваше здоров’я - Блог про Львів

Питна вода і Ваше здоров’я

вода

Чому вода така важлива для здоров’я? Бо від 50% до 80% людського тіла складається з води! Всі хімічні процеси в організмі відбуваються у воді. Нам потрібна вода для травлення, для засвоєння поживних речовин, для того, щоб допомогти нам рухатися, позбутися від шлаків і регулювати температуру нашого тіла.

Люди, які не п’ють достатньо води щодня, піддаються більшому ризику утворення каменів у нирках, проблем із серцевими клапанами та деяким видів раку. Навіть незначне зневоднення може вплинути на фізичну та розумову працездатність.

Питна вода також необхідна для здоров’я ротової порожнини. Якісна питна вода містить фтор, який допомагає захистити від карієсу. Вода також необхідна організму для вироблення слини, що важливо для змивання їжі з зубів і допомагає Вам жувати, куштувати, ковтати та перетравлювати їжу.

Скільки води необхідно пити?

Кількість води, яку хтось повинен випити, сильно відрізняється від людини до людини. Це залежить від того, як працює ваш індивідуальний метаболізм, яка температура навколишнього середовища, що Ви їсте, Ваш вік і чи є у вас захворювання. Особливо важливо для дітей і літніх людей пити достатню кількість води.

Приблизно п’яту частину необхідної нам води ми отримуємо з їжею, а решту – з питною рідиною. Організм протягом дня позбавляється від води за допомогою дихання і потовиділення, а також під час відвідування туалету.

Також читайте:   Що робить людина, коли п'яна

Як правило, чоловікам потрібно близько 10 чашок рідини щодня, а жінкам – приблизно 8 чашок (додавайте ще одну чашку в день, якщо ви вагітні або годуєте груддю). Немовлятам потрібно від 0,7 до 0,8 літрів рідини в день з грудним молоком або сумішшю, тоді як дітям потрібно від 4 чашок (для 1-річного віку) до 6-8 чашок на день (для підлітків). 1 чашка еквівалентна 250 мл.

Чи бутильована вода корисніша за водопровідну?

На жаль, в українських реаліях ми не можемо пити воду з водопроводу. Брудні труби, по яких вона постачається, хлор для дезінфекції не найкраще впливають на здоров’я. Якісна бутильована вода має вищий контроль якості, ніж питна вода з-під крана. Доставку якісної питної води у Львові можна замовити тут https://zdorovavoda.lviv.ua.

Ознаки того, що Вам потрібно пити більше води

  • темна сеча
  • сухі слизові покриви і шкіра
  • відчуття спраги
  • дратівливість
  • легке запаморочення
  • втома
  • втрата апетиту

Люди з хронічними захворюваннями нирок, серцевою недостатністю або захворюваннями печінки, які не можуть так ефективно виводити воду з організму, повинні поговорити зі своїм лікарем про те, скільки води пити. Якщо у Вас є якісь інші тривалі захворювання, також варто обговорити з лікарем свої звички щодо споживання води.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*