Українці взяли реванш у португальців - Блог про Львів

Українці взяли реванш у португальців

Україна взяла реванш у Португалії

Старт першого тайму цілком справедливо можна занести до активу юніорської збірної України. Підопічні Віталія Одегова активно пресингували, створювали тиск на ворота португальців, унаслідок чого піренейці були змушені подекуди помилятись.

І саме помилка підопічних Жозе Руіса призвела до голу у виконанні Скибчика, який спочатку запресингував суперника, потім змусив його помилитись, перехопив м’яч та пробив у кут воріт Луіса Корейї. Однак, напередодні, коли відбувався перший спаринг проти португальців, «синьо-жовті» вже відкривали рахунок, але ми пам’ятаємо, чим це закінчилось.

Однак, як показав подальший перебіг гри, підопічні Віталія Одегова зробили правильні висновки з попереднього поєдинку. І це скоро наочно підтвердила друга четвірка збірної України, яка зробила другий гол у ворота збірної Португалії. Тимців зміг видряпати м’яч для Малиновського, а той у подібних ситуаціях рідко хибить, що і довів цього разу. А ще за кілька хвилин Дичук зробив рахунок 3:0 на користь юніорської збірної України.

Розуміючи, що все йде не за планом, Жозе Руіс був змушений взяти тайм-аут. Проте і він не допоміг господарям майданчику, в яких далеко не все вдавалося в атаці. До того ж, коли було потрібно, вдало у воротах української команди діяв Хом’як. Та і в атаці українці виглядали більш цікаво, і вони неодноразово могли збільшити свою перевагу в рахунку. Зокрема, непоганий удар зі штрафного був у Семенченка, проте він поцілив у поперечину. Ще кілька непоганих моментів мали Ткачук та Скибчик. Однак, рахунок не змінювався, і це дало змогу португальцям піти в атаку наприкінці першого тайму. На той момент в українців було вже п’ять фолів, тому їм було важливо не сфолити вшосте. І підопічні Віталія Одегова не тільки вдало грали у захисті, не порушуючи правила, а і змогли забити «гол у роздягальню» завдяки Дичуку. 4:0 на користь українців – з таким результатом закінчилась перша 20-хвилинка.

Другий тайм почався з тиску з боку португальців. Підопічні Жозе Руіса не хотіли програвати на рідному майданчику з розгромним рахунком, тому вони почали практично зі старту другої 20-хвилинки шукати шляхи до воріт Хом’яка. Однак, воротар юніорської збірної України неодноразово виручав свою команду, Однак, при цьому українцям все одно доводилося більше часу проводити саме у захисті, і подекуди підопічні Віталія Одегова не могли зробити зміну – настільки сильним був тиск з боку збірної Португалії. До того ж, ще до екватору другого тайму у пасиві збірної України було вже три фоли. На той момент «синьо-жовтим» дуже рідко вдавалися контратаки, що теж впливало на якість гри. Зрештою, тиск португальців призвів до голу у виконанні Тьяго Маседу на 32-й хвилині.

Також читайте:   VBET Екстра-ліга: «ХІТ» вперше став чемпіоном України

Після цього португальці почали робити все для того, щоб ще раз скоротити рахунок. Однак, при цьому господарі майданчику почали більше розкриватись, і у підопічних Віталія Одегова з’явилось більше простору для контратак. І не дивно, що скоро українці повернули собі перевагу в чотири м’ячі – Дичук оформив хет-трик. Але португальці намагались на це не зважати, продовжуючи навантажувати Хом’яка роботою. І скоро Діогу Сантуш відквитав ще один м’яч, але всі надії португальців на можливий «камбек» розвіяв Сметаненко, який зробив рахунок 6:2 на користь збірної України. Тим не менш, португальські футзалісти, варто віддати їм належне, робили все для того, щоб залишити останнє слово за собою. До того ж, на руку їм був фактор п’яти фолів у «синьо-жовтих». Тому, підопічні Жозе Руіса шукали можливість для того, щоб заробити дабл-пенальті. Однак, у цій грі піренейцям більше не судилося забити, а українці вдало грали у захисті, уникаючи фолів. Тому, рахунок 6:2 та взятий підопічними Віталія Одегова реванш виглядав цілком закономірно.

Португалія (U-19) – Україна (U-19) – 2:6
Голи: Тьяго Маседу (32), Діогу Сантуш (35) – Скибчик (5), М. Малиновський (8), Дичук (12, 20, 33), Сметаненко (36)
Португалія (U-19): Луіс Корейя (Леандру Родрігеш, 21) – Рауль Морейра, Сержіу Рібейру, Лусіу Роша, Родріго Сімау – Діогу Сантуш, Діогу Фуртадо, Бруно Майор, Едмілсон Са – Педру Сантуш, Тьяго Маседу, Рубен Тейшейра, Рафаель Фрейре
Україна (U-19): Хом’як – Квасній, Британ, Ткачук, Дичук – Скибчик, Семенченко, М. Малиновський, Тимців – Сметаненко, Щур, Сизик, Калашник
Попередження: Ткачук (24)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*