Вовняне пальто: вимоги до матеріалу та його види - Блог про Львів

Вовняне пальто: вимоги до матеріалу та його види

вовняне пальто

Пальто з вовни – це популярний вид верхнього одягу, який не виходить із моди протягом десятиліть. Для виготовлення застосовують різні види тканин, що мають відмінності в типі плетіння, кольорі, способах додаткової обробки та ін. Щоб вибрати відповідне вовняне пальто – не достатньо дивитися на загальний дизайн. Зверніть увагу на якість матеріалу та переконайтеся в комфорті щоденного коистування або купуйте моделі тільки від перевірених виробників: Bella Bicchi, Albertino, Heresis, Stella Polare та ін.

Вимоги до матеріалу

Пальтові тканини можуть відрізнятися за щільністю, рівнем теплозахисту та призначенням. Всі полотна повинні тримати форму, мати стійке фарбування і хорошу зносостійкість. Поділяють матеріали на зимові та демісезонні. Тканини під час виробництва можуть піддаватися додатковим обробкам та оздобленням, наприклад, валянню чи ворсуванню. Ще часто їх наділяють водовідштовхувальними властивостями та стійкістю до усадки.

Відмінна риса пальтових тканин полягає у тривалому збереженні тепла. Відмінний рівень теплоізоляції дає можливість використовувати матеріал для створення як осіннього верхнього одягу, так і зимового. Ще пальтові тканини повинні відповідати таким вимогам:

  1. Зносостійкість. Переважно матеріал задіюється до виготовлення верхнього одягу, стійкого до температурних перепадів. Одяг не повинен втрачати естетичні та функціональні характеристики при контакті зі снігом чи дощем. При цьому виріб має виступати практичним рішенням для щоденного носіння.
  2. Пружність та еластичність. Пальтова тканина повинна бути приємною на дотик, просто піддаватися драпіровці, не заламуватись і не утворювати складки.
  3. Стійкість до зминання. Пальто має добре тримати форму без утворення складок.

Матеріали виробляють у великому асортименті текстур та кольорів. Виходячи зі складу розрізняють повністю вовняні, кашемірові, бавовняні полотна. Тип тканини вибирається в залежності від фасону готового виробу та області його використання. Поверхня добре піддається фарбуванню, що дозволяє підібрати відповідний колір.

Основні різновиди

До підгрупи пальтових тканин відноситься велика кількість матеріалів. Серед них можна виділити:

  1. Габардин. До складу часто входить 100% натуральна вовна. Чим грубіше полотно на дотик, тим воно вважається теплішим. Формується габардин за допомогою саржевого переплетення волокон, внаслідок чого на лицьовій стороні формується тоненький рубчик. Іноді зустрічається напіввовняний матеріал, до складу якого включають віскозу, льон та поліестер. Застосовується під час створення верхнього одягу для демісезонного періоду.
  2. Кашемір. Це м’яке та приємне до тіла полотно. Незважаючи на невелику товщину, тканина дуже тепла. Саме тому її використовують переважно для пошиття зимових пальт. Складається матеріал із вовни та пуху, які отримують при стрижці гірських кіз. Кашемір відноситься до категорії дорогих полотен через складність виробництва. Процеси виконуються вручну і лише у певний сезон. Готова тканина виглядає представницько, стильно та дорого, завдяки чому багато дизайнерів використовують кашемір при створенні елітних колекцій.
  3. Букле. Це найпоширеніший і найактуальніший в останні роки варіант. Переважно пальта виготовляють у молодіжному стилі. Букле виступає строкатим текстилем, який зовні нагадує баранчика. Завдяки такій фактурній поверхні матеріал завоював велику аудиторію шанувальників.

Підібрати та купити сучасне стильне пальто ви зможете на сайті bella-bicchi.com. В асортименті представлено великий вибір моделей будь-якого стилю. Ви запросто підберете фасон і довжину відповідно до відповідної ціни.

Джерело: сайт bella-bicchi.com.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*