Як Воробус блукав Шепетівкою - Блог про Львів

Як Воробус блукав Шепетівкою

Шепетівка

Настав час порадувати наших читачів новим постом. Не знаю чи то я такий по житті, чи то мене так пригоди люблять, але я вічно вляпуюся в пригоди. Так ось, і мій нещодавній виїзд до містечка Славута що на Хмельниччині не завершився без казусів.

Не всі, правда, любителі таких стихійних подорожей, як я. Якщо ви хочете, щоб для вас все було сплановано й організовано на найвищому рівні, краще зайти на турфірму і купити тур зі Львова, щоб спокійно мадрувати Україною. Мене ж люблять пригоди, то ж я вирішив поїхати сам у Шепетівку, яка знаходиться у 20-ти кілометрах від, згадуваної вище, Славути.

Перше що мені не сподобалося, так це відношення провідника у потягу. Уявіть собі, прошу людину що треба вийти у Шепетівці, а не у Славуті, а він що треба купувати «тікети». А де взяти той квиток? У провідника? Ніколи їм не платив і не збираюся. Людина ж їде з іншого міста, має бути якась повага?

Вийшов на вокзалі, захотів у туалет і це так серйозно. Пише 50 метрів, приходжу, вже чуть у штани не нароблю, а мені кажуть що туалет зачинений. Як це так? Довелося шукати гаражі й вже за ними робити своє діло.

Веселить таксист, який пропонує мене підкинути у будь-який район міста. Та куди ж там підкидати? Якщо місто реально маленьке. Його можна обійти пішки за хвилин 40-45-ть.

Також читайте:   Який вид транспорту найкращий в горах?

Що одразу ж кидається в очі, так це поганий стан доріг і тротуарів. Уявіть собі, в цей день лляв дощ, то ваш автор намочив ноги за хвилин десять. Після цього мені вже нічого не хотілося. Десь позитиву додала будівля вокзалу і парк, який знаходиться біля вокзалу. Позитив – атракціони та озеро. Місцеві качки додали настрою.

Але, це ще було не все. Воробус був би не Воробус якби не віднайшов місцевий стадіон. А пригадуєте колись тут грала місцева команда «Темп». Стадіон зараз знаходиться в аварійному стані. Принаймні одна зі стін фактично валиться. Охоронець лише розводить руками.

Йду далі. Місцевий Свято-Михайлівський кафедральний собор. Дуже класна архітектура. Аж хочеться тут побути довше. Проте, немає часу. Справи чекають.

Ще би хотілося знайти візитку картку міста – музей Пропаганди та міську Раду. Цікаво як там ситуація.

Знайшов і не зрозумів одного. Чому влада міста не дбає за благоустрій всього міста? Біля Міської Ради гарно, є лавочка закоханих, прибирають сміття. Сам музей нагадує мені Радянські часи. Всередину не ходив. Хоча, як на мене ціна тут зашкалює. 60-ть гривень для Шепетівки, а не забагато ?

Змерз та змок добряче й добре, що вже через деякий час мене забрали на автомобілі. Реально депресивне місто. Виїзджаю й бачу афішу з екскурсіями Шепетівкою. Якщо зробити тут принаймні 50 % робіт, то буде значно краще. А так….

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*