10 найважливіших подій 2021 року у Львові

Львів - 2021

Після того, як ми підбили підсумки 2021 року в Україні, настала черга Львова.

Що було цікавого у рідному місті Ігоря Воробуса й не лише у 2021 році? Про це й не лише читайте у черговій публікацій блогу.

1. Блогу Воробуса – 12 років

Які б часи ми не переживали, скільки затрат би не йшло на написання постів, відвідування читачів та багато інших нюансів, але 18 вересня ресурсу, який ви зараз читаєте виповнилося 12 (!) років. Вже зараз у нас є багато авторів, які окрім мене радують, сподіваюся, цікавими публікаціями.

Воробус на Кіпрі

2. Небувала зима

Всередині лютого 2021 року Львів накрило снігом. З 2000 року такої висоти снігового покриву ще не було. Востаннє найбільше снігу, 29 сантиметрів, випало у березні 2013-го року. Транспорт був паралізований, люди перестали ходити на роботу.

Зима 2021

3. Відродження ФК «Карпати»

Львівська команда після дороги в нікуди відродилася, почала свій шлях до Прем’єр-ліги з другого дивізіону з новим тренером – Андрієм Тлумаком, який зумів зробити хорошу трансферну політику. «Карпати» пішли на відпочинок у статусі лідера чемпіонату. В активі «левів» після 18 матчів 48 залікових балів і це на 2 бали більше чим у «Лівого Берегу».

4. 765 років Львову

6 травня 2021 року наше місто відсвяткувало свій 765-й день народження. Через епідемію коронавірусу особливих масових святкувань не було. Однак, Львів ще на рік наблизився до ювілею.

Також читайте:   Якби я був мером Львова

5. Буревій у Львові

2021 ознаменувався не лише аномальною зимою, а й не менш аномальними буревіями. Не пригадую коли влітку їх було стільки. Один із них 1 серпня бехжально вбив пару, яка в цей час гуляла Стрийським парком.

6. Перша в Україні трансплантація серця дитині

21 вересня, в Україні вперше провели трансплантацію серця дитині та легень дорослому чоловіку. За один день у Львові виконали дві унікальні для нашої країни операції. Без перебільшення, на цю подію вся Україна чекала багато років.

Пересадка серця

7. Книжковий Форум.

15-19 вересня у вже традиційному місці Палаці Мистецтв відбувся 28-й за ліком Книжковий Форум. Особлива увага йому була приділена тому, що у 2020 через коронавірус книжкове свято перенесли у режим онлайну.

Форум видавців

8. Відкриття «Боско-Арени»

Вже багато років говорили про те, що у нашому місті мають збудувати новий спортивний комплекс. Розмови так і залишилися розмовами, але тут зненацька з’явилася новина що в районі Кривчиць будують нову арену, яку 5 вересня футзальним матчем ФК «Енергії» проти ФК «Кардинал-РівнеСтандарт» було офіційно відкрито. Великий спортивний зал спорткомплексу збудовано за кошти благодійних фондів Європи та міжнародних грантів.

Боско-Арена

9. Смерть на марафоні у Львові

10. Відкриття вулиць Степана Бандери та Пекарської

Масштабні ремонти було завершено. На Пекарську місто потратило 109.4 мільйони гривень, а ось така наболіла Степана Бандери обійшлася у 210 мільйонів гривень.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*