10 найважливіших подій 2021 року в Україні - Блог про Львів

10 найважливіших подій 2021 року в Україні

Підсумки року в Україні

Поступово підходить до завершення 2021 рік, рік Бика й вже за якихось сім днів наступить Новий, 2022 рік. Тигр забирає естафету.

Яким він буде дізнаємося вже незабаром, а поки що ж починаємо підводити підсумки року, який ознаменувався щепленнями. Скільки вже розмов було на цю тему. Мені здається, що тема «вакцинації» переплюнула президентські вибори за участю Петра Порошенка та Вови Зеленського.

Але, зараз таки про підсумки року. Розпочнемо з України.

1. Закон України про Мову

З 16 січня набула чинності норма ЗУ «Про мову», згідно з якою громадян повинні обслуговувати державною мовою. Це стосується не лише сфери торгівлі, а й надання освітніх послуг (зокрема гуртків і секцій), медичного обслуговування, соціальних послуг і послуг перевезення тощо.

Українською повинні не тільки спілкуватися з клієнтами, а й надавати державною мовою інформацію у цінниках, інструкціях, технічних характеристиках.

Говоріть українською

2. Старт вакцинації

Наприкінці лютого в Україні розпочали вакцинацію від COVID-19. Перше щеплення зробили препаратом AstraZeneca. Згодом почали використовувати інші вакцини: «Moderna», «Pfizer», «CoronaVac». А скільки полеміки було серед населення. Наприкінці року люди трохи угомонилися. Проте, так виглядає що далі буде. Неодміннооо…

Вакцинація

3. Збірна України на Євро-2020

Не подумайте, що автор блогу зробив помилку коли написав Євро-2020. Все вірно, адже ФІФА через епідемію коронавірусу переніс європейський форум на рік. Він таки відбувся й варто зазначити, що підопічні ще тоді Андрія Шевченка виступили непогано, дійшовши до чвертьфіналу змагань, поступившись там англійцям.

4. Covid-сертифікати

-З 2 липня Україна почала впроваджувати COVID-сертифікати. Вже зараз у застосунку «Дія» можна отримати внутрішній та міжнародний документи про вакцинацію, у сімейного лікаря ‒ паперовий сертифікат. Саме з ними можна відвідувати культурні заклади, їздити за межі нашої країни й не тільки.

Також читайте:   Азаров став прем'єр-міністром України

Сертифікат

5. 30-ть років Незалежності України

24 серпня наша Рідна Ненька відсвяткувала ювілей. Ми вже не такі юні, але ще й не зрілі. На честь цього свята у столиці України місті Києві відбувся святковий парад.

6. Запрацював ринок Землі

Починаючи з 1 липня всі громадяни отримали змогу вільно купувати і продавати землю сільськогосподарського призначення. Для запуску ринку депутати ухвалили серію законопроєктів, у яких визначаються основні правила для всіх його учасників.

Ринок Землі

7. Вбивство мера Кривого Рогу

Дивне вбивство мера одного з міст України. У серпні 2021 Костянтина Павлова знайшли мертвим. Було проведено слідство, за результатами якого було повідомлено, що мер Кривого рогу помер сам. Через місяць мертвим знаходять брата Костянтина, а ще через два місяці аналогічна смерть спіткала двоюрідного брата покійного мера.

8. Зміни у владі країни

У липні 2021 після семирічного правління подав у відставку Міністр Внутрішніх справ Арсен Аваков. Новим міністром внутрішніх справ став Денис Монастирський, який був головою Комітету Верховної ради з питань правоохоронної діяльності.

А вже у жовтні Верховна Рада України у кількості 284 депутатів відправила у відставку голову Дмитра Разумкова. Новим головою брали Руслана Стефанчука.

Разумков

9. Вовина Тисяча.

10. Закон про Кульки.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*