Користь цинку для здоров’я

цинк

Цинк – це важливий мінерал, незамінний для численних хімічних реакцій, які протікають у організмі. Він необхідний для вироблення гормонів, бере участь у синтезі білка, підтримує нормальне функціонування імунної системи. Є потужним антиоксидантом, який бореться з вільними радикалами, що утворюються внаслідок різних хімічних реакцій.

Багато хто запитує: «Чи варто приймати цинк у вигляді харчових добавок?». Сьогодні ми спробуємо розібратися в цьому і дізнаємося більше про користь цього елемента.

Зверніть увагу, що ми рекомендуємо приймати БАДи під наглядом вашого лікаря, дотримуйтесь його настанов або інструкцій виробника.

Головні переваги прийому добавок цинку

Зміцнюють імунітет

Однією з основних переваг цинку є те, що він підтримує імунну систему. Пов’язано це з тим, що мінерал сприяє активності T-лімфоцитів і природних кілерів або NK-клітин, які допомагають захистити організм від інфекцій, вірусів та запалень.

Необхідні для міцних кісток

Цинк сприяє підвищенню активності вітаміну D і формуванню кісток. Дефіцит цинку у дитини порушує ріст і фізичний розвиток. Нестача у дорослих може стати причиною захворювання на остеопороз, оскільки воно призводить до значного зниження кісткової маси.

Пригнічують запалення

Чималу роль відіграє здатність даного мікроелемента протистояти окисному стресу. За рахунок того, що він бореться із вільними радикалами та допомагає знизити рівень певних запальних білків в організмі, мінерал здатний боротися із запальними процесами.

Сприяють загоєнню ран

Цинк бере участь у синтезі білка та у поділі клітин, що допомагає відновлювати тканини і загоювати рани. Він також підтримує механізми оновлення клітин.

Корисні для шкіри

Мікроелемент відіграє важливу роль у процесах вироблення колагену і протеїну, які забезпечують гарну і пружну шкіру. Крім того, найбільший орган людини містить близько 5% цього мінералу від загального вмісту в організмі, що досить багато. Зверніть увагу, що ми рекомендуємо приймати БАДи під наглядом вашого лікаря, дотримуйтесь його настанов або інструкції виробника. Нестача викликає запалення, вугрі, уповільнює загоєння.

Також читайте:   Черговий рагулізм під час вакцинації, або як я отримав другу дозу

Корисні при діабеті

Прийом добавок цинку не тільки має позитивний вплив на цукровий діабет, але також дозволяє знизити споживання лікарських препаратів. Мікроелемент стимулює зв’язування інсуліну з рецепторами клітинної мембрани, що сприяє проникненню глюкози у клітину.

Можуть бути рекомендовані при вагітності

Цинк настільки важливий на цьому етапі, що рекомендоване денне дозування збільшується до 12,4 міліграмів. Дефіцит у матері може викликати внутрішньоутробні інфекції, перешкоджати розвитку плода та викликати низьку вагу у дитини при народженні. Більше того, його адекватне надходження знижує ймовірність передчасних пологів.

Симптоми дефіциту цинку та його небезпека

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) від дефіциту цинку страждають 30% населення світу. Нестача може бути викликана різними причинами: серйозні захворювання, алкоголізм, сувора дієта, неправильний раціон.

Перші симптоми дефіциту цинку включають:

  • Втрату апетиту.
  • Випадіння волосся.
  • Відчуття млявості та дратівливості.
  • Порушення смакових відчуттів.
  • Висипання на шкірі.
  • Ослаблений імунітет.
  • Повільне загоєння ран.

Якщо Ви відчули ці симптоми, вам необхідно звернутися до вашого сімейного лікаря, який призначить необхідні аналізи. Після діагностики та виявлення проблеми, лікар порекомендує купити цинк у вигляді біологічно активних добавок. Це є стандартною процедурою для компенсації недоліку та лікування неприємних симптомів.

Ви можете замовити цинк в нашому Інтернет-магазині. Ми пропонуємо обслуговування на найвищому рівні: професійні консультанти, швидка доставка, якісна американська продукція, низькі ціни та програма лояльності для постійних клієнтів.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*