Ліга чемпіонів. Елітний раунд. Група «D». «Бенфіка» – «Ураган» – 4:0 - Блог про Львів

Ліга чемпіонів. Елітний раунд. Група «D». «Бенфіка» – «Ураган» – 4:0

Поразка - 0:4

Так сталося, що в один день українським командам довелося грати проти представників «Бенфіки». Спочатку харківська «Tesla-ЗХО» у рамках Турніру європейських чемпіонів серед жінок поступилася жіночій «Бенфіці» з рахунком 0:4. А за кілька годин вже представник чоловічого українського футзалу – івано-франківський «Ураган» – грав свій другий поєдинок у рамках Елітного раунду Ліги чемпіонів, і суперником «драконів» теж була «Бенфіка». Звичайно, після перемоги над «Леванте» підопічні Максима Павленка були на підйомі, але тепер на них чекав куди більш важкий та серйозний іспит. І, можливо, саме від цієї гри залежала подальша турнірна доля чемпіонів України.

«Бенфіка» з перших хвилин пішла в атаку, і при цьому вона атакувала як і у рівних складах, так і завдяки підключенням Ронкальо у якості п’ятого польового. А на 5-й хвилині «Бенфіка» все-таки повела в рахунку. Чишкала розхитав Кордобу та пробив у кут воріт Колтка. А вже за кілька миттєвостей Афонсо Жезуш подвоїв перевагу «Бенфіки», після чого Максим Павленко був змушений брати тайм-аут. Однак, і він не допоміг «Урагану», адже практично одразу після нього Афонсо Жезуш скористався класною передачею з глибини, виграв позицію у Грицини-старшого та оформив дубль у цій грі. Такий початок поєдинку, безумовно, зруйнував плани «Урагану» на гру, і підопічним Максима Павленка довелося думати, за рахунок чого можна спробувати бодай би «розмочити» Ронкальо. Однак, в атаці у «драконів» майже нічого не виходило, що давало можливість представникам «Бенфіки» почувати себе надто комфортно на майданчику «Павільяо Да Луш». Більше того – «орли» вже по ходу першого тайму грали по рахунку, а Ронкальо, як і раніше, при кожній нагоді підключався п’ятим польовим. Однак, до результативного розіграшу зайвого у «Бенфіки» справа не доходила.

Також читайте:   Чемпіонат Іспанії: результати матчів 27 туру + ВІДЕО

У другому таймі Максим Павленко почав десь ризикувати, випускаючи Шеремету в якості п’ятого польового вже з 25-ї хвилини. І цим рішенням наставник «Урагану» хотів не тільки спробувати забити «Бенфіці» у форматі «5х4», а й позбавити португальську команду м’яча, тому що господарі майданчику майже весь час контролювали м’яч і гру загалом. І треба сказати, що у «драконів» було кілька моментів, щоб відзначитися у цій грі. Наприклад, після першого розіграшу зайвого пробивав Абакшин, проте його удар був неточним. А трохи згодом Грицина-молодший пробивав низом, проте Ронкальо зайняв правильну позицію. А ось Афонсо Жезуш на 32-й хвилині зміг зробити хет-трик та зняв фактично всі питання щодо переможця у цій грі – 4:0. Вочевидь, з цим результатом змирився і Максим Павленко, який почав випускати на майданчик молодих Завертаного та Масевича. При цього, «Ураган» продовжував грати вп’ятьох, і в деяких епізодах функції зайвого гравця виконував вже не Шеремета, а Фаренюк. Щоправда, кілька разів гравці «Бенфіки» пристрілювались по порожніх воротах «Урагану», але влучити у них так і не змогли. Тим не менш, гра спокійно дійшла до свого кінця, і «Бенфіка» здобула другу перемогу поспіль у рамках Елітного раунду Ліги чемпіонів. Тепер «орлам» достатньо навіть зіграти внічию з «Леванте». Що стосується «Урагану», то на «драконів» чекає заключний матч з угорським «Халадашем».

«Бенфіка» (Португалія) – «Ураган» (Україна) – 4:0
Голи: Чишкала (5), Афонсо Жезус (5, 7, 32)
«Бенфіка»: Ронкальо – Артур, Хенмі, Нілсон Мігел, Жакаре – Афонсо Жезуш, Робіньо, Чишкала, Фітс – Тайєбі, Сільвестре Феррейра
«Ураган»: Колток – Радевич, Кордоба, Мик. Грицина, Фаренюк – Мих. Грицина, Швед, Коваль, Абакшин – Шеремета, Масевич, Завертаний
Попередження: Швед (31)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*