Представляємо суперника: «Бенфіка» (Португалія)

Бенфіка

Ми продовжуємо знайомитися з суперниками івано-франківського «Урагану» по Елітному раунду Ліги чемпіонів. Цього разу знайомимося з одним з найбільш титулованих футзальних клубів Португалії – «Бенфікою». Нагадаємо, що саме з «Бенфікою» «Ураган» гратиме свій другий матч у Елітному раунді.

А почнемо ми з історії. Так само, як і «Леванте», футзальна команда «Бенфіки» входить до структури спортивного клубу «Бенфіка» (Лісабон). Однак, на відміну від футбольної «Бенфіки», яка давно не радувала своїх вболівальників успіхами на євроарені (у контексті здобуття трофеїв. – А. Т.), футзальні «орли» не просто тішать своїх вболівальників виступами у Лізі чемпіонів, а й постійно перебуває серед фаворитів турніру. «Бенфіка» є 8-разовим чемпіоном Португалії, 7-разовим володарем Кубку Португалії, 8-разовим володарем Суперкубку Португалії та 3-разовим володарем Кубку Ліги Португалії. Окрім того, у 2010 році «Бенфіка», у складі якої тоді виблискував Рікардіньо, стала володарем Кубку УЄФА з футзалу. І наразі це поки що єдиний офіційний європейський титул для «орлів», які прагнуть зрівнятися за кількістю здобутих перемог на євроарені зі своїм одвічним суперником – «Спортінгом» (нагадаємо, що чинний переможець Ліги чемпіонів має у своєму активі дві європейські звитяги. – А. Т.).

Свій цьогорічний єврокубковий шлях «Бенфіка» почала з Основного раунду (Шлях «А»). У групі 1, матчі якої проходили у Словаччині, «орли» грали з бельгійським «Халле-Гооіком» (перемога з рахунком 2:1), російською «Сінарою» (5:1) та словацьким «МІМЕЛ Лученець» (10:1) та посіли підсумкове перше місце, після чого вийшли до Елітного раунду Ліги чемпіонів, де напередодні зіграли з угорським «Халадашем» та перемогли з рахунком 8:3. Відеоогляд цього поєдинку дивіться нижче.

Що стосується виступів «Бенфіки» на внутрішній арені, то наразі «орли» йдуть на другому місці, поступаючись «Спортінгу» шістьма очками. Але «Спортінг» перед своїм стартом у рамках Елітного раунду Ліги чемпіонів зіграв свій матч одинадцятого туру проти «Торреенсе» та переміг з рахунком 9:2. А «Бенфіка» свій матч у рамках цього ж туру проти «Модікуша» зіграє трохи пізніше.

Взагалі треба сказати, що наразі «Бенфіка» починає нову сторінку своєї історії, оскільки перед стартом нового сезону стан «червоно-білих» залишив багаторічний наставник цієї команди Жоел Роша. Тепер «Бенфіку» очолює Пулпіс, який з одного боку намагається не відходити від того ігрового «спадку», який залишив Жоел Роша, а з іншого боку – вносить у гру португальської команди свої корективи. Взагалі варто сказати, що наразі «Бенфіка» грає у більш яскравий та цікавий футзал, ніж це було кілька років тому, коли гра «орлів» була більш прагматичною, хоча вона і приносила результат. Безумовно, яскравих фарб грі «Бенфіки» додав бразилець з російським паспортом Робіньо, який наразі є капітаном та лідером команди. Також лідерами португальського колективу є ще два представники збірної Росії – Ромуло та Іван Чишкала. Окрім того, у будь-який момент може взяти на себе лідерські функції представник збірної Японії Рафаел Хенмі. Також не забуваємо про досвідченого Фабіу Сесіліу, який вже багато років є одним з провідних гравців своєї команди. І, звісно, варто згадати про лідера збірної Ірану Хоссейна Тайєбі, який буде постійно шукати свого шансу, щоб відзначитись у воротах суперників. А якщо говорити про воротарську лінію, то вона однозначно найсильніша серед усіх учасників групи «D». Це бразилець Дієго Ронкальо, котрий полюбляє підключатися до атак своєї команди (і не просто підключатися до атак, а і забивати голи. – А. Т.), а також досвідчений Андре Соуза, який нещодавно став чемпіоном світу у складі збірної Португалії. Також зазначимо, що у складі «Бенфіки» є кілька гравців, які восени стали чемпіонами світу. Це Тьяго Бріту, Афонсо Жезуш, Фабіу Сесіліу та згаданий вище Андре Соуза. Так що, як ми бачимо, зіркових гравців у складі цієї команди вистачає. І від кожного з них можна чекати біди та проблем. І саме з такими суперниками доведеться зіграти івано-франківському «Урагану».

Також читайте:   Футзал. Чемпіонат України. Енергія 8:2 Лукас (відео)

Нагадаємо, що поєдинок між «Бенфікою» та «Ураганом» розпочнеться о 22.30 за київським часом. Пряма трансляція буде на офіційному Ютуб-каналі НФК «Ураган».

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*