Що краще – свердловина чи центральний водопровід? - Блог про Львів

Що краще – свердловина чи центральний водопровід?

свердловина чи центральний водопровід

Ви придбали будинок, дачу чи вирішили переїхати за місто? Що ж вибрати – центральний водопровід чи свердловину на ділянці? Які їх плюси та мінуси на практиці?

Центральний водопровід

Повноцінний центральний водогін є лише у досить великих селищах. Використовувати воду з центрального водопроводу найзвичніший і зрозуміліший варіант для міського жителя, а також усім здається, що це дуже просто. Можливо, так і є, але щоб підключитися до нього, на вас чекає тривала паперова тяганина з планами своєї ділянки, документами на цю ділянку, з проектною документацією, з отриманням дозволу на роботи. Далі Вам потрібно знайти організацію для прокладання труб (ліцензовану), врізання у водопровід та встановлення лічильників. Після цього вам потрібно лише ввести все в експлуатацію та платити за рахунками щомісяця.

Все це проста практика, але в результаті вартість центрального водопостачання під ключ може бути не менше свердловини. Плюс це витрачений час.

Плюс центрального водопостачання – це якість води, водоканал регулярно її контролює і вона завжди знаходиться в межах норми.

Мінусом є стан водопровідних мереж, доки вода дійде до вашого крана, її якість може змінитися. Сюди ж віднесемо тривалі тимчасові витрати.

Також читайте:   Як вибрати найкращу подушку для дитини?

Свердловина на ділянці

Одне із найпопулярніших рішень для побудови системи водопостачання заміського будинку. Ціна артезіанської свердловини спочатку відлякує народ у бік центрального водопостачання, колодязів та інших альтернативних рішень, але якщо все порахувати під ключ, вартість виявиться плюс-мінус рівна.

Як показала практика, пробурити свердловину на дачі – це найпростіший варіант вирішити проблему з водопостачанням. Вона буриться протягом кількох днів, облаштовується, вода заводиться в будинок, і це питання закрите. Разовий платіж вирішує проблему із водою.

Плюси:

  • Швидко.
  • Вода завжди є.
  • У свердловині необмежена кількість води.
  • Якість води.
  • Висока ціна.
  • Свердловина забезпечує швидке незалежне водопостачання.

Проектування зовнішніх мереж (водопостачання, водовідведення) можна замовити тут: https://proektd.com.ua/proektuvannya-zovnishnih-merezh-vodopostachannya-vodovidvedennya-kanalizuvannya/.

То що ж краще – свердловина чи центральний водопровід?

Центральний водопровід це звично і стабільно, але підключення займає дуже багато часу, нервів і потребує істотних грошових витрат. Водопостачання зі свердловини вартує приблизно так само, але робиться швидше і забезпечує повну незалежність.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*