«Тесла-ЗХО» не втримала перемогу над «Пескарою»

Тесла програла

Харківська «Тесла-ЗХО» провела свій другий матч у рамках жіночого Турніру європейських чемпіонів. Нагадаємо, що напередодні чемпіонки України зустрічалися з португальською «Бенфікою» та поступилися з рахунком 0:4. Тепер же суперником нашої команди була італійська «Пескара».

Після того, як обидві команди спробували пройти розвідку боєм, стало зрозуміло, що ініціативою зможе заволодіти та команда, яка заб’є першою. Адже по факту ані «Пескара», ані «Тесла» не хотіли розкриватись. Тим не менш, десь ближче до екватору першого тайму «Пескара» поступово почала прибирати ініціативу до себе. А на 14-й хвилині чемпіонки Італії відкрили рахунок після того, як Д’Інчекко, скориставшись тим, що Єрьоменко не дограла з нею до кінця, відгукнулась на простріл з правого флангу на дальню стійку та змусила Сагайдачну капітулювати. Зрівняти рахунок одразу «Теслі-ЗХО» не вдалося, а от у «Пескари» було ще кілька нагод для того, щоб подвоїти свою перевагу. Зокрема, в одному з епізодів двічі ворота української команди від голу рятувала стійка. А у ще одному епізоді та ж сама Д’Інчекко якимось чином пробила мимо дальнього кута. Однак, на перерву команди пішли все-таки за мінімальної переваги «Пескари».

На початку другого тайму харків’янки спробували притиснути своїх візаві за рахунок високого пресингу, проте італійки виявились до цього готовими. До того ж, футзалістки «Пескари» практично одразу намагалися відповісти на це контролем м’яча. Щоправда, якщо порівнювати контроль м’яча від «Бенфіки» та «Пескари», то у португальської команди він все-таки був краще, ніж у італійської. Тому, враховуючи цей фактор, у футзалісток «Тесли» все-таки мали би бути шанси на те, щоб застати своїх опоненток зненацька та відновити рівновагу в рахунку. І треба сказати, що кілька разів ловили суперниць на помилках. Зокрема, в одному з епізодів харків’янки могли скористатися помилкою своїх візаві при переході з оборони до атаки, проте Рубан замість того, щоб віддати пас на Дичко, яка знаходилась у більш перспективній позиції для удару, пробила сама та схибила. Однак, на 28-й хвилині помилка гравчинь «Пескари» все-таки призвела до голу у виконанні Степаненко. І це, звісно, додало харків’янкам позитивних емоцій, проте одразу розвинути свій успіх їм не вдалося, оскільки футзалістки «Пескари» майже миттєво перевели гру в такий темп, який влаштовував саме їх. І в цей момент здавалося, що нічия абсолютно влаштовує «Пескару», хоча з іншого боку вона все-таки трохи більше контролювала м’яч та намагалася знайти ще одну шпарину в захисті «Тесли».

Також читайте:   «Галицька здоба» - срібний призер «Silver Division» змагань АФЛУ

Однак, все сталося не за планом «Пескари», оскільки ближче до кінця поєдинку Рубан змогла вивести «Теслу» вперед. На це італійки відповіли грою в п’ять польових, яка практично одразу трансформувалася в гол – відзначилась Бутіма. Однак, як показали подальші події, нічийний рахунок «Пескару» все-таки не влаштовував, і вона знову пішла атакувати вп’ятьох. В результаті за 21 секунду до кінця поєдинку «Пескара» знову забила, граючи у «штучній» більшості. І знову відзначилась Бутіма. Тепер вже настала черга харків’янок йти на ризик та грати з п’ятим, проте у футзалісток «Тесли-ЗХО» залишилось дуже мало часу – фактично лише на одну атаку, яка не стала результативною. Тому, «Тесла-ЗХО» отримала до свого пасиву другу поразку, хоча по грі навряд чи на неї заслуговувала.

«Тесла-ЗХО» (Україна) – «Пескара» (Італія) – 2:3
Голи: Степаненко (28), Рубан (38) – Д’Інчекко (14), Бутіма (38, 40)
Попередження: Бурлаченко (26)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*