Правильний вибір паркетної підлоги: паркетна дошка у Києві та Львові

паркетна підлога

Паркетну підлогу можна вважати підлогою найвищого класу – благородною, теплою, надійною – і вона все ще залишається модною як у старих, так і в сучасних будинках і квартирах.

Що таке паркетна дошка?

Сучасний паркет поділяється на два великі сімейства: масивний паркет та інженерну паркетну дошку. Хоча масивний паркет є найстарішим і найбільш традиційним, він також значно дорожчий у порівнянні з інженерною паркетною дошкою. Тому використання саме паркетної дошки можна вважати оптимальним варіантом у більшості випадків.

Паркетна дошка – це тришарова підлога товщиною від 10 до 15 мм. Три шари вже стиснуті разом, щоб утворити один шар, готовий до встановлення.

Основна плита виготовлена з деревного волокна високої щільності; центральна дошка, як правило, виготовлена з деревного волокна або цоколя, сприяє стабільності та є економічною; верхній шар, також відомий як шар облицювання, повинен досягати щонайменше 2,5 мм і бути виготовлений з дуба або масиву дерева, а не з імітації.

Чим товстіші облицювання, тим довговічніша підлога, так як шліфування такого типу паркету видалить 1 мм матеріалу. Естетика інженерної підлоги подібна до масивного паркету, оскільки ми бачимо лише верхній шар: благородне дерево.

Також читайте:   Як вибрати покрівлю на будинок?

Якщо Вам потрібно купити паркетну дошку у Києві або Львові – раджу відвідати один із салонів «СтарДизайн», який пропонує широкий асортимент від виробника (до речі, самі там брали підлогу та двері).

паркетна дошка

Паркетна дошка була розроблена в 80-х роках і дозволила демократизувати паркет: він більше не призначений для еліти.

Як правильно доглядати за паркетною дошкою?

Спершу Вам потрібно скористатися пилососом або шваброю і звести воду до мінімуму. Швабра не повинна бути дуже вологою, а злегка вологою, щоб не пошкодити підлогу. Дерев’яну підлогу можна змастити спеціальним паркетним маслом або воском. Для паркетної підлоги, змащеної маслом, використовується спеціальне мило.

Які тенденції декорування паркетної дошки?

Відбувається повернення до автентичного: підлогове покриття з особливостями, такими як вузли або нерівності, які колись вважалися дефектами, знову увійшли в моду. У моді підлога з вибіленого, сірого або дуже темного дерева. Споживачі все частіше звертаються до великих дощок. Промаслена підлога пропонує більше кольорів і стає все більш популярною, ніж у минулому. Підлога з малюнком залишається популярним, тому там нічого не змінилося.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*