Євро-2022. Група «А». Представляємо учасників. Нідерланди - Блог про Львів

Євро-2022. Група «А». Представляємо учасників. Нідерланди

Нідерланди

Вже незабаром у Нідерландах стартує фінальна стадія Євро-2022. Тому, футзальний портал «5х5» представляє учасників континентального форуму, участь у якому вперше візьмуть шістнадцять команд. Також вперше груповий етап чемпіонату Європи пройде без глядачів. Це пов’язано з карантинними обмеженнями у Нідерландах, які пов’язані з пандемією коронавірусу. Однак, ми все-таки почнемо знайомство з командами, які представляють групу «А».

Отже, поїхали…

Група «А»

Нідерланди.

Участь у чемпіонатах Європи: 1996, 1999, 2001, 2005, 2014, 2022.

Найвище досягнення: 4 місце (1999).

Вперше, починаючи з 1989 року, Нідерланди прийматимуть крупний футзальний турнір. Нагадаємо, що у 1989 році Нідерланди приймали у себе перший офіційний чемпіонат світу під егідою ФІФА. І «помаранчеві» тоді посіли друге місце, поступившись у фінали тільки бразильцям. Але то було дуже давно. Нинішнє покоління збірної Нідерландів навряд чи може похвалитися такими досягненнями. Більше того – якщо чесно, то навряд чи нинішнє покоління збірної Нідерландів зможе повторити своє найвище досягнення у рамках Євро та увійти до топ-четвірки призерів. Хоча, звісно, фактор рідних стін міг би тут створити диво, тим більше, що приклади Хорватії та Сербії (у 2012 та 2016 роках відповідно) ми чудово пам’ятаємо. Але оскільки матчі групового етапу Євро проходитимуть без глядачів, то тут як раз і нівелюється теоретична перевага «помаранчевих».

Тим не менш, нинішній Євро, який для «помаранчевих» буде ще і домашнім, буде багато в чому важливим для збірної Нідерландів. Перш за все, господарям Євро надається можливість нагадати рідним уболівальникам, що таке футзал. Так, у Нідерландах цей вид спорту поступається за популярністю. Але це хороший шанс нагадати всім про футзальні традиції, які є у країні тюльпанів, а заодно дати поштовх новому розвитку футзалу в цій країні. Хоча досвід підказує, що далеко не в усіх країнах, де проходить або чемпіонат Європи, далі йдуть повноцінний розвиток та популяризація футзалу. Тим не менш, будемо сподіватися, що у Нідерландах з цим буде все більш-менш добре, незважаючи на те, що місцеві вболівальники, принаймні, на груповій стадії будуть позбавлені цього видовища.

Також читайте:   Футбол. Чемпіонат України. Знову поразка Карпат, на цей раз від Олександрії (відео)

Якщо говорити про лідерів збірної Нідерландів, то спочатку потрібно сказати про те, що останніми роками у футзальній збірній цієї країни спостерігається тенденція збільшення кількості представників з інших країн (переважно – з Марокко), які мають у себе нідерландський паспорт. Те ж саме ми вже спостерігали свого часу й у збірній Бельгії. За рахунок того нідерландська команда має у своєму складі гравців з непоганою технікою, але при цьому вони мають деякі тактичні прогалини, про що вже казав капітан збірної України Петро Шотурма. Якщо ж говорити саме про гравців, то звернемо увагу на те, що основу цієї команди складають гравці здебільшого трьох клубів – «Ховокубо», «МАРЛЕНЕ» та «Ейндховена». При цьому, варто сказати, що «Ховокубо» добре знайомий українським уболівальникам, адже він свого часу в рамках Кубку УЄФА та Ліги чемпіонів перетинався і з харківським «Локомотивом», і з херсонським «Продексімом». А лідерами цієї збірної цілком реально можна її найбільш досвідчених гравців – Мохаммеда Аттаібі та Джамала Ель-Ганнуті. Обидва гравці нещодавно зіграли свої 100-й та 150-й матчі за збірну відповідно. Тому, навколо них, скоріше за все, і будуватиметься гра команди. Однак, останнім часом дуже сильно додав Джордані Мартінус, який цілком реально може стати головною зіркою своєї команди на Євро. І, звісно, не треба забувати про Матса Велсебура, який теж є дуже важливим гравцем для «помаранчевих». Однак, чи допоможуть ці футзалісти подолати команді-господарці Євро груповий етап, ми побачимо незабаром.

Далі буде…

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*