Євро-2022. Група «D». Іспанія – Боснія і Герцеговина – 5:1 + ВІДЕО - Блог про Львів

Євро-2022. Група «D». Іспанія – Боснія і Герцеговина – 5:1 + ВІДЕО

Іспанія розпочинає потужно

У заключному матчі першого туру групового етапу Євро-2022 був чітко визначений фаворит та чітко визначений «андердог». Іспанці практично зі старту поєдинку почали виправдовувати статус фаворитів, шукаючи ключі до воріт Дуймовича. І підопічним Федеріко Відаля вдалося дуже швидко відкрити рахунок. Це сталося після того, як Дідак підключився до атаки своєї команди та віддав передачу на Мельядо, котрий одразу віддав пас на «п’ятачок», а там вже Рауль Гомес не схибив.

І цей швидкий гол чітко визначив, хто надалі диктуватиме умови гри. В принципі, майже ні в кого не було сумнівів у тому, що це робитимуть іспанці. Але при цьому було видно, що гравці збірної Боснії і Герцеговини намагаються нав’язувати боротьбу. Можливо, ці намагання боснійців боротися з віцечемпіонами Європи на рівних і не давали піренейцям розвинути свій успіх, оскільки забити такий же другий щвидкий м’яч у ворота боснійців не вдавалося. Тим не менш, територіальна перевага, так само як і перевага за ударами, все одно була за іспанцями, які по ходу першого тайму грали у різних поєднаннях – Федеріко Відаль міг собі це дозволити.

І все-таки ближче до екватору першого тайму іспанці забили свій другий гол, який трапився внаслідок помилки суперників, і Рауль Кампос після цього фактично вийшов на побачення з Дуймовичем і пробив у кут воріт – 2:1. Здавалося, що надалі матч так і триватиме під диктовку збірної Іспанії, яка продовжувала грати першим номером. Однак, несподівано для всіх, стався гол саме у ворота «Червоної фурії». Він був грнанізований після розіграшу боснійцями штрафного, коли Бошкович отримав передачу з глибини та залишив не при справі Ортіса та «пробив» Дідака, нехай і не з першої спроби. Варто відзначити, що сам Дідак зіграв у цьому епізоді трохи невпевнено, тому є підстави вважати, що цей гол – його. Однак, як показали подальші події, це був один з небагатьох позитивних епізодів для балканської команди у першому таймі, оскільки в подальшому іспанці робили все для того, щоб не припускатися подібних помилок. За такої гри третій гол у ворота боснійців міг би трохи заспокоїти гру. І на 18-й хвилині Рауль Гомес впритул «розстрілював» Дуймовича, проте голкіпер збірної Боснії і Герцеговини завадив гравцеві збірної Іспанії зробити дубль. Однак, і Дуймович був безсилий, коли за кілька миттєвостей Серхіо Лосано потужним дальнім ударом після розіграшу кутового пробив у «дев’ятку» та зробив рахунок 3:1.

Також читайте:   Футзал. Суперкубок. Ураган 4:3 Енергія (відео)

На початку другого тайму вже нагадав про своє вміння підключатися до атак своєї команди Ортіс, який зробив рахунок 4:1 на користь збірної Іспанії. І цей гол, по суті, ще задовго до кінця гри зняв питання переможця матчу, оскільки в подальшому піренейці грали за рахунку, намагаючись вже десь зекономити сили, але при цьому тримаючи боснійців у напрузі. Що стосується підопічних Іво Крезо, то вони по факту не так часто тривожили Дідака по ходу другого тайму. Хіба що можна згадати дальню спробу Радміловича та удар Сесара з близької відстані. З обома цими ударами впорався Дідак, який мав бодай би таку практику у другій половині зустрічі. Але все-таки гра здебільшого проходила під контролем збірної Іспанії. А незадовго до кінця матчу Ортіс оформив дубль, зробивши рахунок 5:1 на користь «Червоної фурії». І, як виявилося згодом, капітан збірної Іспанії своїм другим голом підбив підсумок усієї зустрічі, яку піренейці прогнозовано виграли.

Іспанія – Боснія і Герцеговина – 5:1
Голи: Рауль Гомес (3), Рауль Кампос (9), Серхіо Лосано (18), Ортіс (21, 37) – Бошкович (12)
Іспанія: Дідак – Ортіс, Мельядо, Серхіо Лосано, Рауль Гомес – Сесіліо, Борха, Бойіс, Рауль Кампос – Чіно, Естебан, Катела,
Боснія і Герцеговина: Дуймович – Арнаутович, С. Іванкович, Єліч, Кахведжич – Бошкович, Радмілович, Сесар, Аладжич – Гашпар, Бундавіца, Пантіч

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*