Чемпіонат світу-2022: Україні пощастило більше, ніж Росії, а Роналду ризикує пропустити останній ЧС - Блог про Львів

Чемпіонат світу-2022: Україні пощастило більше, ніж Росії, а Роналду ризикує пропустити останній ЧС

Чемпіонат світу-2022

Менше двох місяців залишилося до того моменту, коли стануть відомі всі учасники Чемпіонату світу з футболу у Катарі від регіону Європа. Вже визначились 10 команд: Сербія, Іспанія, Швейцарія, Франція, Бельгія, Данія, Нідерланди, Хорватія, Англія та Німеччина. У списку учасників ЧС-2022 немає переможців двох останніх чемпіонатів Європи Італії та Португалії. Більше того, один із них точно пропустить чемпіонат світу у Катарі.

Від УЄФА на ЧС-2022 вирушить 13 збірних. 3 учасники визначаться у березні 2022 року в рамках стикового турніру. На три путівки претендують 12 команд, зокрема Україна. На прохід України на ЧС-2022 можна встановити без ризику. Тут зібрано всі актуальні бездепозитні бонуси для ставок.

Італія та Португалія зіграють в одному плей-офф

12 команд розбито на три групи з чотирьох збірних. У кожному шляху по два матчі: півфінал та фінал. Переможці двох останніх чемпіонатів Європи потрапили до однієї групи. Матчі плей-офф:

  • Італія — Північна Македонія;
  • Португалія — Туреччина.

Переможець кожного матчу пройде у фінал, де визначиться учасник мундіалю. Один із чемпіонів Євро точно пропустить чемпіонат світу. Італія ризикує пропустити другий чемпіонат світу, тому що у 2018 році італійців на мундіаль не пустили шведи.

Букмекери вважають, що турнір у Катарі пропустить Португалія. Це останній чемпіонат світу, на якому міг зіграти Кріштіану Роналду з огляду на вік гравця. Роналду не виграв зі збірною ЧС, але став чемпіоном Європи та вийшов на перше місце за кількістю голів на міжнародному рівні, обійшовши іранця Алі Деаї.

Росія зіграє з Польщею у першому раунді

Збірна Польщі визначилася з головним тренером, який готуватиме команду до стикових матчів. Польську команду очолив Чеслав Міхневич, який раніше працював у «Легії». Збірну Росії готуватиме Валерій Карпін, який прийняв команду в ході сезону.

У рамках цього шляху до Катару зіграють:

  • Росія — Польща;
  • Швеція — Чеська Республіка.

Першими вказані команди, які зіграють удома у півфіналі. У разі перемоги на Польщі фінал стикового раунду також пройде у Росії. Росія та Польща команди приблизно рівного класу, але у польської збірної більше індивідуально сильних гравців. Незважаючи на це, Росію ставлять фаворитом у парі на прохід у фінал кваліфікації.

У фіналі кваліфікації переможця пари Росія — Польща чекає найсильніший у парі Швеція — Чехія. Обидва суперники вкрай “неприємні”. На відміну від Польщі Швеція та Чехія не мають яскраво вираженої зірки та збірні сильні командою грою.

Україна не зіграє вдома у стиках

Збірна України потрапила до третього шляху стикових матчів на чемпіонат світу в Катарі. У рамках півфіналу плей-офф пройдуть два матчі:

  • Шотландія — Україна;
  • Уельс — Австрія.

Зустріч із Шотландією не найгірший варіант, оскільки могла потрапити Італія, Португалія чи Швеція. У разі успішного проходу Шотландії, на Україну чекає гостьовий фінал плей-офф. У другій парі також немає команди, яка набагато сильніша за Україну. Австрію українці обігравали на Євро-2020, а Уельс став помітно слабкішим порівняно з 2016 роком, коли команда дійшла до півфіналу Євро-2016. Якщо порівнювати шанси Росії та України на поїздку до Катару, то в української збірної їх значно більше.

Автор статті: Sporter.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*