Що таке тривимірний паркан?

Види 3D-огорож для заміської ділянки

3D-огорожа

Популярні нині 3Д паркани – це чудовий вид огородження дачних ділянок та приватних заміських котеджів. Часто у домовласників виникає питання «Як правильно підібрати якісну огорожу, яка служитиме тривалий час?». Спробуємо розібратися, як визначиться з вибором і не припуститися помилки.

Що таке тривимірний паркан?

Під поняттям 3D огородження мається на увазі виріб, виконаний із сітки Гіттер. За своїми параметрами міцності він дуже близько до кованих парканів, з відмінністю в тому, що вартість секційних огорож значно нижче.

Конструкція виробу складається з металевих прутів діаметром від 4 до 8 мм, які перетинаючи утворюють прямокутні осередки (хоча зустрічаються панелі з ланками квадратної, трапецієподібної та ромбоподібної форми). Ефект об’єму досягається завдяки специфічним ребрам жорсткості, що утворюють візуальний V-подібний вигин прутів.

3D-паркан

Особливості виробництва секційних огорож

Максимальну міцність виробу надає три шари захисного покриття. Річ у тім, що полотно, з якого виробляється зварна сітка, проходить кілька етапів захисту:

  1. Метал покривається тонким шаром цинку, що не дозволяє сітці іржавіти.
  2. Після цього на нього наноситься нанокерамічне покриття, що захищає від впливу агресивних атмосферних факторів та ультрафіолетових променів.
  3. Остаточним кроком стає нанесення полімерно-порошкової фарби, що надає продукту відмінного зовнішнього вигляду та захищає від подряпин та інших механічних пошкоджень.

В дешевих моделях огорож потрійне покриття не використовується, а просто наноситься шар цинку. Також існують варіанти оцинкування, які фарбуються вже після установки. Місця стиків дорожчих фабричних сіток покривають додатковими антикорозійними складами.

3D-огорожа

Плюси гетерних секційних огорож

Головними перевагами тривимірних огорож стають:

  • Стильний та показний зовнішній вигляд.
  • Широкий асортимент підбору індустріального кольору.
  • Мобільність, тому що легка вага виробу дозволяє безперешкодно транспортувати огорожі та встановлювати їх без застосування спеціальних інструментів.
  • Висока зносостійкість завдяки вертикальним прутам та V-подібним горизонтальним стрижнем.
  • Можливість розширення території, через прозорість конструкції, що забезпечує вентилювання та пропуск сонячного світла, важливих для рослин.

Крім того, паркани такого типу не дозволяють здійснювати підкоп гризунам або диким тваринам, що особливо актуально на заміській місцевості.

Специфіка збирання

Встановити тривимірні огорожі на заміських ділянках досить просто. Існує кілька способів їх монтажу:

  1. стовпи бетонують у фундаменті, а далі кріплять сітку спеціальними кріпленнями;
  2. у землі викопуються лунки, у яких потім вставляється заздалегідь зібрана огорожа.

Секційні частини фіксуються до опорних стовпів за допомогою металевих скоб із саморізами, хомутів або скоб-гвинтів.
Останній варіант підходить для спеціалізованих опор, що має призначення для такого кріплення різьблення. Купити секційні паркани можна тут у спеціалізованому Інтернет-магазині за вигідною ціною.

Автор статті: Старий пес.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*