Як культурно провести час у Львові у найближчі вихідні - Блог про Львів

Як культурно провести час у Львові у найближчі вихідні

Львів

Все менше й менше часу залишається до завершення робочого дня, а з ним і робочого тижня, тож вже зараз треба планувати своє дозвілля на вихідних. Про останні новини та події Львова можете дізнаватися тут, а як культурно провести час у місті Лева у найближчий уікенд – читайте далі.

Звичайно, найбільш ідеальним варіантом після набридливої зими є вихід на природу. Свого роду пікнік, але так виглядає по прогнозу погоди що буде дощ, то ж планувати вилазку з шашликами якось не гоже. Можна ще покататися на велосипедах, але треба ще того «коня» полагодити.

Тому, ідеальним варіантом є вилазка в театр або ж у кіно. А що там буде цікавого на вихідних?

Розпочнемо з театру. Як повідомляє сайт Новини Львова, в театрі опери та балету в суботу, 19 лютого, буде «Богема».

«Богема» Джакомо Пуччіні – один з найбільш ліричних творів знаменитого італійця. Проникливі мелодії й щедра оркестровка забезпечать музичним гурманам вишукане задоволення.

«Богема» Джакомо Пуччіні

В основу лібрето покладено сюжет з життя Латинського кварталу, де з давніх-давен і донині мешкає паризька богема. Початок о 18 годині, а ціна квитків стартує віж 75-ти гривень.

Поруч у театрі імені Марії Заньковецької у ту ж суботу, 19 лютого будуть показувати «Тригрошову оперу». В основу сюжету п’єси покладена відома «Опера жебраків» Джона Гея, яка була написана в 1728 році в жанрі популярної баладної опери. Прообразами головних героїв цього саркастичного твору послужили дійсно колись існуючі лондонські пройдисвіти Джек Шеппард і Джонатан Вайлд.

Також читайте:   Освітні експерименти і реформи у ранньомодерному Львові»: презентація Василя Кметя в ЛОНПБ

Тригрошова опера

Початок також о 18 годині, а ціна на квитки стартує від 50 гривень.

Щодо фільмів, то автор блогу радить сходити на «Смерть на Нілі» або ж «Носоріг».

«Смерть на Нілі». Всесвітньовідомий детектив Еркюль Пуаро (Кеннет Брана) відправляється у відпустку. Здається вже цього разу під час подорожі на Нілі він відпочине, але це йому лише так здається. Знову вбивство, на цей раз на кораблі й детективу знову треба шукати вбивцю.

Смерть на Нілі

«Носоріг». Історія, заснована на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой фільму на прізвисько Носоріг потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував. Чимось мені це кіно нагадує окупантські «Бригада» і «Бумер».

Носоріг

Квитки на фільми стартують від 150-ти гривень.

А ще варто забувати про лижі. У Львові може то й снігу нема, а ось у Карпатах його вдосталь. Тому, не варто сидіти вдома, а виходити у люди.

Джерело: сайт.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*