Євро-2022. Матч за 3 місце. Іспанія – Україна – 4:1 - Блог про Львів

Євро-2022. Матч за 3 місце. Іспанія – Україна – 4:1

Поразка від Іспанії

Як відомо, збірна України востаннє у півфіналі чемпіонату Європи з футзалу грала у 2005 році, коли континентальний футзальний форум проходив у Чехії. Тоді збірна України програла у півфіналі саме збірній Іспанії, а потім у поєдинку за «бронзу» поступилася збірній Італії та фінішували четвертими. І ось тепер доля подарувала збірній України шанс здобути бронзові медалі, але для цього їй потрібно було обіграти збірну Іспанії – свого традиційно незручного суперника.

Головний тренер збірної Іспанії Федеріко Відаль у порівнянні з попередніми поєдинками зробив лише одну зміну в стартовому складі: замість Дідака у воротах «Червоної фурії» з’явився Хесус Ерреро. Влчевидь, є дві версії, чому наставник іспанців прийняв таке рішення. Або він був незадоволений грою Дідака у грі з Португалією, або ж Дідак мав би бути стартовим голкіпером, якби піренейці пройшли у фінал. А оскільки цього не сталося, то Хесус Ерреро отримав можливість зіграти свій перший та останній матч на Євро-2022 зі стартових хвилин.

Вже на стартових секундах матчу Рауль Гомес мав можливість відкрити рахунок, але Ципун виявився готовим до цього епізоду. У відповідь українці вивели на ударну позицію Шотурму, проте Хесус Ерреро був готовий до такого розвитку подій та перекрив ворота. Тим не менш, такий початок надалі призвів до того, що обидві команди стали обмінюватися дуже цікавими атаками. Щоправда, у іспанців вони були більш гострими, і у Ципуна вистачало роботи. Проте, українська збірна завдяки, перш за все, зусиллям гравців першої четвірки, коли моменти з’являлися у Шотурми та Зварича. Однак, першими забили все-таки іспанці. Забили вони після розіграшу ауту та класного удару з льоту від Мельядо. Тут вже Ципун навряд чи міг би виручити. Однак, усю красу від цього голу трохи зіпсував сам розіграш ауту, який був зроблений з порушенням правил, адже м’яч котився по майданчику і був на той момент вже не на лінії. І все це дуже сильно нагадувало «золоти» гол збірної Іспанії у ворота збірної України на Євро-2001 у Росії.

Практично одразу збірна України перейшла на гру з п’ятим польовим, і вже на 13-й хвилині Шотурма міг забивати, проте йому дещиці не вистачило для того, щоб переправити м’яч у ворота Хесуса Ерреро після передачі Зваричи. Надалі українці стали більше грати вп’ятьох, і гра у штучній більшості давалася підопічним Олександра Косенка майже в усіх компонентах, окрім останнього пасу та останнього удару. До того ж, у двох епізодах іспанці ледь не забили у порожні ворота «синьо-жовтих». Тим не менш, підопічним Олександра Косенка вдалося зрівняти рахунок – це на 17-й хвилині зробив Чернявський. Однак, «Червона фурія» практично одразу відповіла потужним ударом Солано, який став результативним. І знову українці пішли вп’ятьох. Вони непогано комбінували, але десь розіграшам зайвого гравця від «синьо-жовтих» не вистачало швидкості та інтенсивності, тому забити «гол у роздягальню» Шотурмі та компанії не вдалося.

Також читайте:   Футзал. Друга ліга. Барс 2:4 V.M.X. (команда Воробуса здобуває перемогу)

Другу половину гри українці також почали з п’ятим польовим. Це означало, що підопічні Олександра Косенка були готові одразу йти на ризик. І по ходу другої 20-хвилинки «синьо-жовтим» вдавалося змушувати нервувати своїх візаві, а Хесуса Ерреро – вступати у гру. Щоправда, у деяких моментах українцям знову не вистачало останнього точного пасу, що зводило нанівець усі намагання зрівняти рахунок. А ост іспанцям таки вжалося забити після екватору другого тайму. Щоправда, до голу знову призвела спірна ситуація, адже повтор епізоду показав, що Радевич у боротьбі з суперником не торкався м’яча останнім м’яча, тому замість кутового від іспанців мало би бути введення м’яча від воріт у виконанні Ципуна. Тим не менш, арбітри показали на кутовий, і саме після розіграшу цього «стандарту» Бойіс зміг забити у ворота Ципуна. А за кілька миттєвостей у порожні ворота збірної України забив Адольфо. Так рахунок став 4:1 на користь іспанців.

До честі українців, вони не здалися та продовжували йти вперед, намагаючись скоротити розрив у рахунку. І знову ж таки – вони продовжували робити це вп’ятьох. І знову в останній момент «синьо-жовтим» чогось не вистачало, хоча могли забити і Зварич, і Шотурма, і Абакшин. Однак, з кожним нереалізованим моментом шанси підопічних Олександра Косенка танули, як сніг. Зрештою, наставник української команди, вочевидь, змирився з поразкою, тому що він почав випускати деяких гравців, які до того не мали ігрового часу. Тому, іспанцям вже нічого не склало довести матч до переможного «бронзового» кінця.

Іспанія – Україна – 4:1
Голи: Мельядо (11), Солано (18), Бойіс (31), Адольфо (32) – Чернявський (17)
Іспанія: Хесус Ерреро – Ортіс, Мельядо, Серхіо Лосано, Рауль Гомес – Борха, Адольфо, Бойіс, Сесіліо – Чіно, Рауль Кампос, Солано –
Україна: Ципун – Корсун, Шотурма, Зварич, Чернявський – Лебідь, Журба, Фаренюк, Абакшин – Сірий, Радевич, Педяш
Попередження: Зварич (17), Лебідь (31), Сірий (32)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*