Виставка «ШЛЯХ ДО НЕЗАЛЕЖНОСТІ»; пункт гуманітарної допопоги (у співпраці з газетою «ГАЛИЦЬКІ ВІСТІ») - Блог про Львів

Виставка «ШЛЯХ ДО НЕЗАЛЕЖНОСТІ»; пункт гуманітарної допопоги (у співпраці з газетою «ГАЛИЦЬКІ ВІСТІ»)

Допомога біженцям

«ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА»: ВИСТАВКА «ШЛЯХ ДО НЕЗАЛЕЖНОСТІ»; ПУНКТ ГУМАНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ (У СПІВПРАЦІ З ГАЗЕТОЮ «ГАЛИЦЬКІ ВІСТІ»).

Станом на 9 березня 2022 року в «Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці» (вул. Зелена, 24) діє виставка, яка називається «Шлях до Незалежності». Вона була відкрита ще 13 жовтня 2021 року і присвячена 30-річчю відродження Української держави. На ній представлені машинописні «самвидави» «Український Вісник», «Євшан-Зілля», «Кафедра» та ін.; пресові листки Української Гельсинської Спілки, Товариства «Меморіал», Нарoдного Руху України, Товариства «Лева»; підписні листи, звернення, протести ініціативних груп і комітетів із закликами до тодішньої, ще радянськї влади УРСР І СРСР.

Тут можна побачити ілюстрації до «самвидавів», графічні картки, екслібриси, запрошення, виконані відомими львівськими художниками. Вони розкривають пласт мистецького життя патріотичної громади Львова того часу. Фоторепортаж тих часів дозволяє заглянути у вічі духовним лідерам, активним учасникам та тисячам «рядових бійців» за українську Незалежність.

Також читайте:   Враження від відвідин концерту "Океан Ельзи" 24 серпня 2018 року

Виставка Шевченка

На виставці представлені зображення Тараса Григоровича Шевченка, виконані Людмилою Лободою, Любомиром Яремчуком, а також фотографії панахиди пам’яті Тараса Шевченка і першого відкритого молебню священиків УГКЦ та УАПЦ.

Нещодавно в приміщенні «Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки», завдяки співпраці бібліотеки й газети «Галицькі вісті», відкрито пункт гуманітарної допомоги для потребуючих, де можна здати, або отримати одяг, взуття для дітей та дорослих, рушники, посуд, дитячі візочки та ін.

Ласкаво просимо до нас.

Автор статті: Наталя Звольська.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*