Чому варто відмовитись від браузера Chrome? - Блог про Львів

Чому варто відмовитись від браузера Chrome?

Чому варто відмовитись від браузера Chrome?

Мабуть, кожен Інтернет-користувач чув про один з найпоширеніших веб-браузерів в світі. Це є Google Chrome. Варто розуміти, що найбільш популярне та поширене не завжди є найкращим для користувачів. В цій статті розглянемо, чому потрібно якомога скоріше відмовитись від браузеру Chrome.

Якщо дуже коротко, то Хром не тільки збирає особисті дані користувачів, а і продає їх. При цьому, цей браузер повністю нехтує нашою конфіденційністю. Інтернет провайдери Львів (Галицький район) рекомендують обирати браузери, які мають більше поваги до даних користувачів.

За що критикують компанію Google?

Регулярно цю величезну компанію критикують у ЗМІ за безліч провинностей. Нещодавно відкрився значний обсяг даних, які браузер Chrome збирає на смартфонах по всьому світу.

Не так давно компанія Apple змусила розробників всіх додатків, які використовуються на техніці яблочників, показувати, які саме дані про користувачів вони збирають. Першими в списку, очевидно, за кількістю збирання даних виявились Фейсбук та Гугл. Для пересічних громадян здасться це цілком звичним явищем. Тому що всі і так знають, що величні корпорації зберігають різні наші дані, які користувачі самі з задоволенням надають тому ж Фейсбуку.

Однак, Google офіційно не повідомляє, скільки саме отримує грошей за цю інформацію. Ця компанія відповідальна за конфіденційність інформації своїх користувачів. Вони довіряють свої дані, сподіваючись що Гугл не буде передавати нікому цю конфіденційну інформацію.

Також читайте:   Підсумки роботи блогу Воробуса у листопаді

Проте з іншого боку компанія отримує кожного року більше ста мільярдів доларів. Вони заробляють ці кошти завдяки рекламі, яка використовує дані простих користувачів.

Виявляється, що саме на монетизації особистих даних і побудована бізнес-модель цього технологічного гіганта. Мільйони компаній купують у гугла рекламу, а він пропонує її певним користувачам.

Нещодавно, пошукова система DuckDuckGo також заявила, що Google зовсім не хвилюється про безпеку особистих даних користувачів. Для них набагато важливішою є їх власна бізнес-модель.

Які дані збирає про користувачів Chrome?

  1. Фінансові дані.
  2. Історії локацій.
  3. Історія пошуків.
  4. Історія браузера.

Майже всі ці дані Гугл продає третім сторонам, щоб вони використовували інформацію для маніпулювання покупцями. Також передається інформація про використання користувачами функціоналу додатків – які натиснули кнопки, проведенний час, введені фрази.

Звісно, Chrome не є головним злом в інтернеті і не тільки цей браузер збирає дані про користувачів. Але він точно збирає їх більше за інші браузери. Гугл прикривається тим, що хоче надати нам кращі пошукові результати. Але насправді, багато конкурентів браузеру пропонують той самий функціонал, не збираючи купу персональної інформації.

Для того, щоб отримати якісний інтернет у Львові, краще вибрати провайдера Linckom. Завжди надійний зв’язок та підтримка 24/7.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*