Дозвілля дітей: майстер-класи для дітей переміщених осіб - Блог про Львів

Дозвілля дітей: майстер-класи для дітей переміщених осіб

Бісероплетіння

У «Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці» продовжується цикл заходів для дітей внутрішньо переміщених осіб, які проживають у Львові. Змістовне дозвілля дітей, позитивна комунікація, створення комфортних умов для адаптації у нашому місті та відновлення здорового стану дітей після евакуації із зон бойових дій – головна мета заходів, що відбуваються.

21 квітня відбулося чергове заняття з бісероплетіння «Кольоровий бісер як життя яскраве – вироби з бісеру своїми руками». Провідний бібліотекар Надія Помфюк знову вчила дітей техніки роботи з бісером. Діти та дорослі, які їх супроводжували, з задоволенням нанизували дрібненькі намистинки. В дружній та доброзичливій атмосфері, яка панувала під час заняття, учасники виготовили для себе браслети та невеликі намиста.

22 квітня відбувся майстер-клас львівської майстрині Оксани Сокол з виготовлення паперових витинанок. Витинанка – один із видів декоративного мистецтва, який полягає у «витинанні», тобто «вирізуванні» ножем або ножицями силуетів чи ажурних візерунків з білого або кольорового паперу. Мабуть багато хто пам’ятає, як у дитинстві з паперу вирізали сніжинки, готуючись до новорічних свят. Це була саме витинанка. Витинанки бувають дуже різноманітними. Майстриня показала нескладну у виконанні витинанку ангела-охоронця. Найважливіше під час таких занять – це те, що виготовлення витинанок приносить особливу користь, бо допомагає розвивати дрібну моторику, естетичний смак, сприяє розвитку образного та просторового мислення.

Також читайте:   Блог Воробуса змінює дизайн

Робота з дітьми проводиться в рамках реалізації проєкту «Читай! Розвивайся! Твори!». Матеріали для проведення майстер-класів придбані за кошти, зібрані простими американськими громадянами, які щиро вболівають за українських дітей в часі війни і в такий спосіб долучаються до організації їхнього цікавого, корисного, радісного дозвілля.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*