Фінал чотирьох Ліги Чемпіонів. Представлення учасників. «ACCS Футзал» (Франція) - Блог про Львів

Фінал чотирьох Ліги Чемпіонів. Представлення учасників. «ACCS Футзал» (Франція)

ACCS

З 29 квітня по 1 травня у Ризі проходитиме «Фінал чотирьох» футзальної Ліги чемпіонів сезону 2021/2022 р. р. Нагадаємо, що це вже четвертий «Фінал чотирьох» Ліги чемпіонів після того, як головний клубний футзальний турнір Європи, який раніше називався «Кубок УЄФА з футзалу», змінив назву.

Цьогоріч у «Фіналі чотирьох» зіграють такі команди: «ACCS Футзал» (Франція), «Спортінг», «Бенфіка» (обидві – Португалія) та «Барселона» (Іспанія). Нагадаємо, що французький «ACCS Футзал» замінив у «Фіналі чотирьох» Ліги чемпіонів російську «Тюмень», яка мала би грати у фінальній стадії турніру. Однак, через повномасштабне військове вторгнення Росії на територію України, УЄФА заборонив грати російським клубам та збірним у турнірах під своєю егідою. Тому, французька команда, яка фінішувала на другому місці групи «А» Елітного раунду (де також грала «Тюмень»), отримала путівку до «Фіналу чотирьох» Ліги чемпіонів. Власне кажучи, з французької команди ми і розпочнемо знайомство з учасниками цьогорічного «Фіналу чотирьох».

«ACCS Футзал» (Франція).

Факт потрапляння французької команди до «Фіналу чотирьох» одразу наводить на деякі паралелі. Свого часу, у 1992 році, футбольна збірна Югославії пройшла відбір до фінальної частини Євро-92 та мала би їхати у Швецію, де проходив цей турнір. Однак, у Югославії почалась війна, і УЄФА не дозволив поїхати югославській збірній на Євро, натомість, поїхала збірна Данії, яка у відборі чемпіонату Європи фінішувала слідом за югославською командою. Більше того – данська збірна сенсаційно виграла той чемпіонат. Чи зможе «ACCS Футзал» зробити щось подібне? Якщо чесно, то якби це був минулорічний склад цієї команди, де грали такі зіркові гравці, як Рікардіньйо та Ортіс, а керував тією командою Хесус Веласко, то це було би цілком реально. Однак, тоді французькому колективу не вдалося пройти до «Фіналу восьми» у Задарі. Тож, з другої спроби «ACCS Футзал», завдяки рішенню УЄФА, потрапив до «Фіналу чотирьох». Та чи зможе команда з Франції повторити маленький спортивний подвиг збірної Данії?

Також читайте:   Футзал. Кубок України. Півфінал. Енергія-Тайм 5:3 Ураган (відео)

З одного боку – на чемпіонів Франції не тисне відповідальність за результат, і у цьому «Фіналі чотирьох» «ACCS Футзал» цілком реально буде «темною конячкою». Тим більше, історія вже пам’ятає подібні приклади – згадаємо італійський «Монтесільвано», який свого часу теж не вважався фаворитом, але став володарем Кубку УЄФА. Тому, приклад «Монтесільвано» буде для команди, яку очолює Серхіо Кабрера дуже актуальним. До того ж, у чемпіонів Франції буде ще одна мотивація наробити шуму в Ризі. Річ у тім, що цей «Фінал чотирьох», скоріше за все, буде останнім для легендарного Рікардіньйо, який, нагадаємо, нещодавно завершив кар’єру у збірній Португалії. Тому, звичайно, «Чарівник» спробує зробити все для того, щоб виграти свій, можливо, останній євротрофей.

Однак, тут випливає інший бік. У більшості гравців «ACCS Футзал» немає досвіду саме таких поєдинків рівня «Фіналу чотирьох» Ліги чемпіонів. І це може датися взнаки, якщо врахувати те, що у півфіналі французька команда гратиме з чинним переможцем Ліги чемпіонів – «Спортінгом». Звичайно, на противагу можна сказати, що у складі клубу з Аньєр-Вільньова, окрім Рікардіньйо, є ще кілька гравців з досвідом виступів на чемпіонатах Європи. Наприклад, бразильський гравець збірної Азербайджану Тьяго Болінья, а також гравці збірної Франції Абделілах Алла, Сухеіл Мухуддін та Лендрі Н’Галя, які грали на Євро-2018 у Словенії. Однак, все-таки наразі французам щось світитиме у цьому «Фіналі чотирьох». Хіба що ми просто відзначимо як факт те, що вперше французька команда гратиме у «Фіналі чотирьох» Ліги чемпіонів з футзалу. А оскільки футзал у Франції зараз активно розвивається, то це піде лише на користь розвитку та популяризації цього виду спорту в цій країні.

Далі буде…

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*