Фінал чотирьох Ліги Чемпіонів. Представлення учасників. «Бенфіка» (Португалія) - Блог про Львів

Фінал чотирьох Ліги Чемпіонів. Представлення учасників. «Бенфіка» (Португалія)

Бенфіка

З 29 квітня по 1 травня у Ризі проходитиме «Фінал чотирьох» футзальної Ліги чемпіонів сезону 2021/2022 р. р. Нагадаємо, що це вже четвертий «Фінал чотирьох» Ліги чемпіонів після того, як головний клубний футзальний турнір Європи, який раніше називався «Кубок УЄФА з футзалу», змінив назву.

Цьогоріч у «Фіналі чотирьох» зіграють такі команди: «ACCS Футзал» (Франція), «Спортінг», «Бенфіка» (обидві – Португалія) та «Барселона» (Іспанія). Нагадаємо, що французький «ACCS Футзал» замінив у «Фіналі чотирьох» Ліги чемпіонів російську «Тюмень», яка мала би грати у фінальній стадії ткрніру. Однак, через повномасштабне військове вторгнення Росії на територію України, УЄФА заборонив грати російським клубам та збірним у турнірах під своєю егідою. Тому, французька команда, яка фінішувала на другому місці групи «А» Елітного раунду (де також грала «Тюмень»), отримала путівку до «Фіналу чотирьох» Ліги чемпіонів. Власне кажучи, з французької команди ми і розпочнемо знайомство з учасниками цьогорічного «Фіналу чотирьох».

«Бенфіка» (Португалія).

На відміну від «Спортінга», інший лісабонський клуб, «Бенфіка», наразі знаходиться у стадії перебудови. Це пов’язано з тим, що перед стартом нового сезону у стані «орлів» сталася зміна головного тренера. Жоел Роша, який тренував команду до цього, поступився місцем Пулпісу. Не сказати одразу, що «Бенфіка» заграла у той футзал, який хоче бачити Пулпіс. Однак, поступово «Бенфіка» відходить від того прагматизму, який подекуди був присутній у грі «червоно-білих», коли ними керував Жоел Роша. «Бенфіка» стала більш спрямованою на атакувальний футзал. І це португальська команда показувала у ціьому сезоні під час матчів Ліги чемпіонів. Хоча були і такі моменти, коли «орли», здобувши більш-менш комфортну перевагу над суперником, починали «сушити» гру, при цьому тримаючи її під своїм контролем. Принаймні, щось подібне ми бачили у матчі Елітного раунду проти чемпіона України, івано-франківського «Урагану». Тому, від нинішньої «Бенфіки» можна чекати різних сценаріїв ведення гри.

Також читайте:   «Галицька здоба» сильніша за «Ен Джі Метал»

Однак, насправді «Бенфіка» зараз буде перебудовуватися не тільки через зміну головного тренера (як ми вже зазначили, цей процес перебудови наразі триває. – А. Т.). «Бенфіка» зараз перебудовується і в кадровому плані. Особливо це стало помітно після того, як поступово команду залишили далеко не останні гравці – Фабіу Сесіліу, Тьяго Бріту, Андре Коельйо та Бруно Коельйо. Наразі ж лідером «Бенфіки» цілком справедливо є бразилець з російським паспортом Робіньйо. Однак, кар’єра цього гравця поступово підходить до завершення, і він, безумовно, так само, як і Рікардіньйо, хотітиме виграти під кінець своїх виступів ще один серйозний трофей. Але по факту багато хто з футзальних фахівців називає новим лідером «Бенфіки» Афонсо Жезуша (до речі, ще одного чемпіона світу у складі збірної Португалії. – А. Т.). І дійсно – гра Афонсо Жезуша варта того, щоб на цього звернути увагу. Однак, автор цього матеріалу рекомендував би не скидати з рахунків лідера збірної Ірану Хосейна Тайєбі (автора одного з найбільш красивих голів у цьогорічному сезоні Ліги чемпіонів), а також бразильця Жакаре, який зараз набрав гарну форму. І, звісно, не забуваємо, що у «Бенфіки» дуже хороша воротарська бригада – Андре Соуза та Дієго Ронкальйо. І щось підказує, що саме від вдалих дій воротарів «орлів» залежатиме результат лісабонців у грі з «Барселоною». Звичайно, багато хто хотів би побачити у фіналі Ліги чемпіонів португальське дербі, але наразі «Бенфіка» розглядається хіба що як фаворит у боротьбі за почесне третє місце. Можливо, вже у наступному сезоні «Бенфіка» зможе претендувати на щось більше, але, мабуть, не зараз…

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*