Майстер-клас з іконописання на склі в ЛОНПБ - Блог про Львів

Майстер-клас з іконописання на склі в ЛОНПБ

Майстер-клас

Майстер-клас з іконописання на склі в ЛОНПБ.

8 квітня 2022 року в Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці, в рамках соціального проєкту “Діти країни: розваги для відваги”, директор бібліотеки Андрій Цибко та його дружина, художник-реставратор, завідуюча фондами Національного музею ім. Андрея Шептицького Ольга Горда-Цибко, провели майстер-клас з іконописання на склі для дітей, вимушено переміщених з Києва, Луганська, Сум, Дніпра, Сєвєродонецька та ін. міст України.

Майстер-клас

Андрій Цибко представив давню ікону на склі, де серед чотирьох святих зображений улюблений святий дітей – Чудотворець Миколай, а також розп’яття Ісуса Христа. На цій іконі є також два відбитки з сусального срібла, що свідчать про подяку певної людини за чудо, яке вона отримала в результаті молитви до ікони.

Також читайте:   День вуличної музики у Львові

Ольга Горда-Цибко принесла ікону Матері Божої, як зразок для дітей, щоб кожен міг намалювати таку ікону і попросити благословення у Матері Божої.

Під час майстер-класу до бібліотеки завітав доктор богослов’я УКУ о. Василь Рудейко, щоб поблагословити дітей та їхні роботи і подарувати книжечки «Мова – це теж Батьківщина».

Організувала та курувала захід заступник директора ЛОНПБ Оксана Кумецька.

Нехай Матір Божа оберігає наших дітей і Україну.

Автор статті: Наталя Звольська.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*