Майстер-клас з писанкарства у Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці - Блог про Львів

Майстер-клас з писанкарства у Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці

Писанкарство

Вчора, 15 квітня 2022 року Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека підготувала до Великодня для дітей, тимчасово переміщених з територій бойових дій, майстер-клас, пов’язаний з писанкарством.

Його провели подружжя Цибків: директор бібліотеки п. Андрій та художниця-реставратор Національного музею ім. А. Шептицького, кандидат історичних наук п. Ольга Горда-Цибко. Захід відбувся в рамках соціального проєкту «Діти країни: розваги для відваги», організатором та куратором якого на даній локації є заступник директора бібліотеки п. Оксана Кумецька.

Писанка – це одна зі стародавніх форм українського народного розпису, у якому наші пращури втілювали свої прагнення, віру. Вважається, що поки живе писанка, доти живе український дух.

Андрій Цибко продемонстрував пасківник, в якому гуцули святили паску і писанки, а також їхні пасхальні вироби. Гості мали можливість побачити писанки з усіх регіонів України, а також макети дерев’яних храмів художника Михайла Яськовича та його особисто.

Також читайте:   Концерт "Скрябін - 25 років" у Львові

Ольга Горда-Цибко навчала дітей правильно тримати писачки для писанок. Вони переглянули фільм «Майстер-клас з розпису писанки Маріанни Кібкало».

В дітей вийшли дуже гарні писанки.

Вкінці гості разом з Ольгою Гордою-Цибко та Оксаною Кумецькою заспівали пісню «Ой у лузі червона калина…». Діти сфотографувалися всі разом зі своїми писанками та чудовою вчителькою п. Ольгою.

Нема сумніву, що гості Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки втілили у своїх писанках найкращі мрії про щасливу долю України.

Спонсором цього чудового проєкту виступила німецька гімназія Max-Reger-Gymnesium Amberg (Georg Meyer) та волонтерська організація Humanitare Hilfe fur die Ukraine ans Bayem.

Автор статті: Наталя Звольська.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*