Майстер-класи дял дітей переміщених осіб - Блог про Львів

Майстер-класи дял дітей переміщених осіб

Майстер-класи

З метою організації якісного та корисного дозвілля дітей внутрішньо переміщених осіб, які проживають у Львові, за підтримки департаменту освіти і науки продовжується проведення майстер-класів в рамках одразу двох проектів: соціального проєкту «Діти країни: розваги для відваги» та бібліотечного – «Читай! Ровивайся! Твори!».

Реалізація заходів в рамках проєкту «Діти країни: розваги для відваги», який запущений у Львові з ініціативи літературознавця Богдана Тихолоза для дітей з областей, де проходять бойові дії, розпочалася 1 квітня презентацією проєкту за участі викладача-музиканта Василя Пташника та ознаменувалась проведенням ряду майстер-класів: живопис пастеллю (6, 13 та 27 квітня; керівник ГО «Мистецький дивоцвіт» Оксана Стельмах); іконописання на склі (8 квітня); писанкарства (15 квітня; керівники: директор бібліотеки Андрій Цибко, художник-реставратор Національного музею ім. Андрея Шептицького Ольга Горда-Цибко). Заходи відбуваються за сприяння спонсорів – Max-Reger-Gymnasium Amberg ( Georg Meyer) та благодійної організації Humanitare Hilfe fur die Ukraine aus Bayern (Німеччина).

В рамках бібліотечного проєкту «Читай! Розвивайся! Твори!» проведені заняття з бісероплетіння (14 та 21 квітня; керівник – провідний бібліотекар КЗ ЛОР ЛОНПБ Надія Помфюк); витинання (22 квітня; керівник: львівська майстриня Оксана Сокол); створено аудіозапис казки В.Сухомлинського маленькою школяркою Аліною за напрямом «Голос Дитини. UA» (https://www.youtube.com/watch?v=BB4J0UnjEMw). Також покладено початок проведення уроків читання «Читаємо казки дітям».

Також читайте:   Стартував продаж квитків на прем'єру вистави "Захар Беркут"

Перший урок відбувся 20 квітня за участі відразу трьох неординарних особистостей – очільника освіти Львівщини, директора департаменту освіти і науки ЛОВА Олега Паски; Ігоря Калинця – поета і прозаїка, Почесного громадянина Львова; поетки, письменниці, співзасновниці та головного редактора «Видавництва Старого Лева» Мар’яни Савки. Діти отримали в подарунок книги, писанки та великодні пасочки. Матеріали, необхідні для проведення вказаних майстер-класів, придбані за кошти, зібрані простими американськими громадянами, які щиро вболівають за українських дітей в часі війни і в такий спосіб долучаються до організації їхнього цікавого, корисного, радісного дозвілля.

Проведення заходів для дітей продовжується. Реагуючи на виклики суспільства у воєнний час, бібліотека має на меті допомогти дітям війни подолати страхи, позбутись неспокою, відчути радість безпечного і щасливого дитинства.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*