Наші за кордоном-5: огляд матчів тижня за участі українських футзалістів та футзалісток - Блог про Львів

Наші за кордоном-5: огляд матчів тижня за участі українських футзалістів та футзалісток

Огляд

У черговому огляді подій за участі українців та українок у закордонних чемпіонатах розповідаємо про їхні результати у матчах ігрового тижня.

Польща

У середу відбулися матчі-відповіді 1/2 фіналу Кубку Польщі. У них команди, які входять до ТОР-3 чемпіонату без зайвих проблем здобули повторні перемоги.

У протистоянні «Рекорду» та «Гредар Футзал Бжег» зійшлися Максим Малиновський, а також Роман Смирнов та В’ячеслав Кожемяка. Команда з Бєльсько-Бяли мала перевагу після першого матчу (5:3), але зупинятися не збиралася. Свідченням чого став рахунок 7:0 після стартової двадцятихвилинки. У другій половині почали забивати обидва колективи й поєдинок завершився надрезультативними 12:4. Відзначимо, що серед наших співвітчизників один гол на свій рахунок записав Кожемяка.

В іншому протистоянні українці представляли лише одну команду. «Ред Драгонз» Максима Паутяка, Микити Сторожука і Дмитра Камека за підсумками першого поєдинку з «Констрактом» мали ліквідовувати різницю у два голи (3:5) на власному паркеті. Втім, команда з Любави лише збільшила свій гандикап – 6:3. Не допоміг господарям і гол Сторожука. «Дракони», які на стадії чвертьфіналу зупинили нинішнього лідера чемпіонату – глівецький «Пяст», зупиняються за крок до фіналу. Відзначимо, що матчі у фінальній парі між «Рекордом» і «Пястом» відбудуться 1-го та 3-го травня.

Баталії у чемпіонаті стартували у суботу. «МОКС» Олександра Даниленка у так званому «матчі за шість очок» переграв «Леборк» Віталія Колесника на власному майданчику – 5:0. Завдяки цьому господарі зуміли вперше за тривалий час піднятися з зону вильоту одразу на дванадцяте місце. Загалом, варто відзначити серію звитяг команди Білостока, яка складає три матчі, а серія без поразок – чотири. Натомість, «Леборк» після чотирьох невдач поспіль опустилася на чотирнадцяте місце.

«AZS UW» Віталія Лісниченка та Дениса Ліфанова невдало з’їздив до Торуні, де поступився місцевому одноіменному клубу – 1:4. Українці голами не відзначалися. Для варшавців ця поразка стала третьою поспіль. Після 25-ти зіграних матчів столичний колектив посідає одинадцяту сходинку.

«Клірекс» Микити Можейка у рідних стінах переграв відвертого аутсайдера чемпіонату гданський «AZS UG» – 6:1. Один з голів на свій рахунок записав саме Можейко. Для українця це взяття воріт стало тринадцятим у сезоні. Водночас, команда з Хожува завершила тур на десятій сходинці.

Єдина нічия у турі була зафіксована за результатами ще одного українського дербі. «Ред Драгонз» з трьома українцями у складі на власному майданчику приймали «Дреман Ополе Футзал» Вадима Іванова та Сергія Філя. Гості двічі виходили вперед, але господарі обидва рази зуміли відігратися. Заключний гол у зустріч на свій рахунок записав Дмитро Камеко, який допоміг своїй команді реалізувати кількісну перевагу після вилучення у складі суперника. Відзначимо, що «Ред Драгонз» після заробленого очка перемістилися на восьму сходинку, а «Дреман» продовжує перебувати на четвертому щаблі турнірної таблиці.

До «Гредара Футзал Бжег» в гості завітав «Горнік» Сави Лутая та Олександра Нагайцева. На жаль, для гостей, боротьби не вийшло. Команда Романа Смирнова перемогла з рахунком 5:1, а один гол на свій рахунок записав В’ячеслав Кожемяка. Натомість, єдиним взяттям воріт у складі полковчан відзначився Лутай. Господарі завдяки чудовій серії (чотири перемоги та нічия в останніх п’яти поєдинках чемпіонату) зуміли піднятися на сьому позицію. Натомість, «Гурнік» зазнав четвертої поразки поспіль, і перебуває на п’ятнадцятому місці.

«Ред Девілз» з Олегом Негелою у складі поступилися «Футзал Лещно» на власному паркеті – 2:4. Українець результативними діями не відзначився. Команда з Хойніце після 25-ти проведених матчів посідає тринадцяту сходинку.

Ще два поєдинки туру пройшли без участі українців. «Пяст» з Глівіце переграв «Легію» (5:2) й закріпив своє лідерство у чемпіонаті. Натомість, у протистоянні другої та третьої команд турнірної таблиці «Рекорд» за відсутності Максима Малиновського вигриз виїзну перемогу у «Констракта» – 3:2 й відірвався у турнірній таблиці від команди з Любави на п’ять пунктів. Натомість, відстань до «П’яста» й надалі складає два очки.

Також читайте:   Динамо програє Барселоні (відео)

Казахстан

У 33-му та 34-му турах чемпіонату Казахстану «Байтерек» Олега Солодовника не мав проблем з аутсайдером ліги «Окжетпесом». Уральська команда двічі переграла суперника на власному майданчику (6:2 та 10:3) і піднялася на п’яту сходинку.

Натомість, «Актобе» з Євгеном Валенком у складі здобув лише одне очко у дербі з «Рахметом». Перший матч завершився з рахунком 2:2, а результатом другою зустрічі стала поразка команди українця – 2:5. Валенко у цих поєдинках результативними ударами не відзначався. «Актобе» після 30-ти зіграних матчів посідає шосте місце.

Бельгія

У Бельгії «Халле Гоойк» Євгена Іваняка у фіналі національного Кубка зустрічався з «Шарлеруа». Команда українця здобула впевнену перемогу (6:3) й додала черговий трофей до своєї колекції. Іваняк потрапив до заявки на матч, але на майданчику не з’являвся.

Іспанія

Поразкою завершився матч 24-го туру у жіночій Прімері для «Торребланки» Вікторії Кислової. Команда з Мелільї на виїзді протистояла одному з представників ТОР-3 «Пойо Пескамар». Команда забили на двох дев’ять голів, і господарям вдалося здобути мінімальну звитягу – 5:4. Вікторія Кислова потрапила до заявки, але на майданчику не з’являлася. Після 23-х зіграних поєдинків «Торребланка» перебуває на восьмій сходинці.

У рамках 22-го туру групи 1 Сегунди «Амарелль» Дарини Ткаченко і Христини Степаненко здобув свою 22-гу перемогу у 22-х матчах та зміцнив своє лідерство у турнірній таблиці. Цього разу команда українок у виїзній зустрічі переграла «Міоньо», а Степаненко зуміла відзначитися дублем.

Натомість, не вдалося здобути позитивного результату «Спрінг Сидр Роділес» Олексадри Скибіної та Марії Васковець. Українки зуміли забити по одному голу, але виїзний матч з «Кастро» завершився для наших дівчат прикрою поразкою – 3:4. За підсумками туру «Спрінг Сидр Роділес» посідає шосте місце.

У групі 4 у рамках 26-го туру відбулися одразу три поєдинки за участі українських футзалісток. «Коста Сур» Наталії Митрофанської, Юлії Форсюк та Ксенії Гриценко знову переміг з рахунком 4:3. На цей раз команда наших співвітчизниць переграла «Мору», а Гриценко записала на свій рахунок дубль. Ця звитяга допомогла «Коста Сур» скоротити відстань до чотирнадцятого місця. Нині вона становить одне очко.

У складі «Атлетико Навалкарнеро В» дебютувала Сніжана Воловенко, але перший мглинець виявився глевким. «Атлети» поступилися «Сегосалі» у виїзній зустрічі – 2:3, а Воловенко голами не відзначилася. Команда з Навалканеро після 24-х проведених зустрічей перебуває на тринадцятій позиції.

Також домашньої поразки від «Чілоечес» (4:5) зазнали дублерки «Алькоркона» з Вірою Дятел та Поліною Дрозд у складі. Українки у цій зустрічі не забивали. «Алькоркон» за підсумками туру опустився на дев’яту сходинку.

Португалія

У рамках 23-го туру Прімери «Квінта Ломбош» з Ксенією Бурлаченко та Яною Дичко у складі навідалася у гості до лідера чемпіонату – лісабонської «Бенфіки». На жаль, виїзд завершився дошкульною поразкою – 0:6. За підсумками туру «Квінта Ломбош» опустилася на одинадцяту позицію.

У восьмому турі другого за рангом дивізіону «Інтернасьонал» Ірини Дубицької та Анастасії Терех зазнав прикрої нічиєї (2:2), втративши перевагу у два голи над «Лусітанією Лоуроса». Щодо результативних дій українок, то відзначимо, що дебютним голом у складі господарок відзначилася Ірина Дубицька. Завдяки одному заробленому очку «Інтернасьонал» піднявся на четверте місце.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*