Переваги брекетів, про які Ви, ймовірно, не знали - Блог про Львів

Переваги брекетів, про які Ви, ймовірно, не знали

брекети

Брекети можуть принести користь Вашому здоров’ю та покращити зовнішній вигляд. Це цінна інвестиція для будь-якої людини з неправильним розташуванням зубів, оскільки брекети можуть допомогти покращити здоров’я порожнини рота та створити кращий зовнішній вигляд.

Чи потрібні мені брекети?

Вам можуть знадобитися брекети, якщо:

  1. Ви втратили молочні зуби занадто рано в житті, а дорослі зуби не з’являлися деякий час. Це могло вплинути на розвиток Ваших дорослих зубів.
  2. Ваші зуби виглядають кривими або скупченими.
  3. Ваша щелепа видає звуки або зміщується на місці. Це може свідчити про проблеми розвитку Вашої щелепи та/або зубів.
  4. Ви постійно кусаєте щоку або вдаряєтеся до піднебіння. Це може бути пов’язано з неправильним розташуванням зубів.
  5. Ви змушені дихати через рот. Це може бути проблемою, пов’язаною з розвитком ваших зубів або щелепи, і брекети чи інші ортодонтичні методи лікування можуть допомогти.
  6. Ви відчуваєте труднощі з пережовуванням їжі через викривлення або неправильне розташування зубів. Брекети можуть допомогти виправити вирівнювання ваших зубів.

Переваги брекетів

Отримання брекетів має багато переваг. Рівні зуби допомагають не тільки гарній посмішці, а й здоров’ю ротової порожнини в цілому. Деякі з переваг брекетів включають профілактику карієсу, захворювань ясен, карієсу, ерозії кісток, травм і поганих прикусів.

  1. Покращення здоров’я ротової порожнини. Брекети можуть вирівняти неправильні зуби, сприяючи здоров’ю ясен і зубів. Рівніші зуби легше чистити зубною ниткою. Брекети можуть допомогти Вам підтримувати відмінну гігієну порожнини рота та запобігти майбутнім захворюванням пародонту та карієсу. З часом карієс може призвести до руйнування кістки, яка утримує зуби на місці.
  2. Допоможе Вам з травленням. Якщо Ваші зуби неправильно розташовані, може бути важко пережовувати їжу на маленькі крихітні шматочки. В результаті шлунку потрібно трохи більше часу для перетравлення їжі. Брекети можуть вирівняти зуби для оптимального вирівнювання, допомагаючи Вам ретельно пережовувати їжу та покращувати травлення. Як тільки їжу можна правильно пережовувати за допомогою брекетів, її легше і повніше перетравлюється.
  3. Запобігання ерозії щелепної кістки. Неправильне розташування зубів може призвести до ерозії щелепної кістки або втрати кісткової маси. Це відбувається, коли бактерії починають роз’їдати кістки. Брекети сприяють вирівнюванню зубів і запобігають ерозії щелепної кістки. Детальніше можна ознайомитися тут: встановлення брекети у Львові.
  4. Підвищуйте свою впевненість. Хоча брекети, безумовно, важливі для Вашого здоров’я, вони також можуть відігравати важливу роль у підвищенні Вашої впевненості. Коли у Вас криві зуби, Вам не хочеться демонструвати свою посмішку. Це може призвести до низької самооцінки та тривожності. Але коли Ваші зуби добре вирівняні і у Вас гарна посмішка, Ви можете бути спокійнішим, коли говорите, посміхаєтеся або демонструєте свої зуби. Брекети також можуть допомогти перемістити зуби в краще положення, роблячи щелепи і губи більш пропорційними до вашого обличчя.
  5. Удосконалюйте своє мовлення. Якщо у Вас неправильний прикус або неправильне розташування зубів, Ви можете мати хронічні проблеми з мовленням або вимовляти свистячі звуки під час вимовляння певних слів. Брекети можуть виправити нерівність і, можливо, допомогти Вам позбутися мовних проблем.

За допомогу у підготовці матеріалів для статті висловлюю подяку спеціалістам клініки https://symmetrica.ua/.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*