Сонячні електростанції – ефективний спосіб боротьби зі зростаючими тарифами - Блог про Львів

Сонячні електростанції – ефективний спосіб боротьби зі зростаючими тарифами

сонячні електростанції

Постійне зростання тарифів на електроенергію та інші комунальні платежі для багатьох приватних та комерційних осіб стають реальною проблемою.

Газ, електрика і водозабезпечення переходять з розряду загальнодоступних у ранг бюджетних витрат. Зростання ставок на 20 до 50% змушує шукати альтернативні джерела одержання енергії. Одним з таких варіантів є співпраця з Sonceprom. Це вітчизняна компанія, яка займається встановленням сонячних електростанцій (СЕС). Дізнаємося про цей напрям докладніше.

Сонячні електростанції – новий виток розвитку

Тариф 90 копійок за кіловат – це не мрія, а реальність, яку може дозволити собі будь-яке підприємство. Таке рішення стає доступним для компаній, які готові переходити на нові альтернативні джерела електрозабезпечення. Особливо воно актуальне для підприємств, основна діяльність яких зосереджена на протязі тривалого світлового дня (з 8-9 ранку до 17-18 вечора). Установка грамотно спланованої системи сонячних батарей дозволяє не тільки забезпечити автономне надходження електричної енергії, а й скоротити витрати на комунальні платежі, знизити ризики виникнення непередбачених ситуацій через поломки обладнання міської електромережі.

Основне призначення СЕС – заміщення міського електрозабезпечення. Цілком або частково підприємства можуть забезпечити надходження енергії для виконання виробничих процесів, освітлення, опалення та інших потреб. Установка системи сонячних батарей вигідна підприємствам, які закуповують електрику за тарифами, розрахованим на юридичних осіб. Таке рішення є актуальним для тих, хто з різних причин не може підключитися до міської мережі. До встановлення СЕС вдаються підприємства, які потребують потужностей більших, ніж може забезпечити енергомережа.

Також читайте:   Чому варто вибрати масляні трансформатори

Сонячна електростанція відмінно підходить для:

  • великих складських комплексів;
  • торговельних, офісних та виставкових центрів;
  • промислових та виробничих об’єктів;
  • спортивних та комерційних організацій, що мають великі вільні площі та ін.

Установка СЕС дозволяє зменшити витрати на споживання електрики, знижує вартість продукції. Це в свою чергу робить товари більш конкурентними, підвищує доходи підприємства.

сонячні електростанції

На чому ґрунтується робота СЕС

У стандартну систему входять:

  • фотоелектричні панелі;
  • перетворювач (який змінює прямий струм на змінний, і подає оптимальну напругу);
  • двонаправлений лічильник.

Для забезпечення стабільної та безперебійної роботи, наприклад, у нічні години, також можна використовувати акумуляторні батареї. Вони збільшують вартість проекту, тому не входять до стандартної комплектації.

5 причин встановлення СЕС

Найвагомішими перевагами сонячних систем є:

  1. Автономність. Правильно розрахувавши потужність власної електростанції, можна на 100% забезпечити об’єкт електричною енергією.
  2. Реальний дохід. Завдяки програмі «Зелений тариф» прибутковість електростанції може становити 18–23% на рік.
  3. Зручність. Передбачивши встановлення аккумулятора, користувач може накопичувати енергію та використовувати її в періоди з нетривалими сонячними днями.
  4. Екологічність. Використання альтернативних джерел енергії – запорука збереження довкілля.
  5. 100% безпека. Установка сучасного обладнання дозволяє скоротити ймовірність виникнення форс-мажорної ситуації через застарілу проводку або несправне електрообладнання.

Більш детальну інформацію про кількість та вартість роботи системи можна отримати у консультантів. Вони допоможуть розробити проект під індивідуальне користування та розкажуть про нюанси, що дозволяють оптимізувати споживання та окупити систему у найкоротші терміни.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*