«Тюльпановий рай» - Блог про Львів

«Тюльпановий рай»

Тюльпановий рай

28 квітня 2022 року в Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці відбувся дуже гарний, теплий захід «Тюльпановий рай». Він пройшов у рамках соціального проєкту «Діти країни: розваги для відваги».

В саду бібліотеки діти з внутрішньо переміщених родин висаджували квіти разом з депутатом Львівської обласної ради п. Звениславою Калинець-Мамчур, директором бібліотеки п. Андрієм Цибком, організатором та куратором заходу, заступником директора бібліотеки п. Оксаною Кумецькою та іншими.

Депутат Львівської обласної ради п. Звенислава Калинець-Мамчур запропонувала дітям у першу чергу висадити чорнобривці, які символізують Україну, образ матері, материнську любов, батьківський дім. А також – бегонію, яка вбирає в себе і нейтралізує все негативне. Потім діти посадили цибулини тюльпанів, щоб на свято Матері у травні наступного року подарувати своїм матерям розкішні квіти.

Висадка квітів відбувалася в саду колишнього маєтку родини Леона та Ядвіги Шептицьких. Їхня доня Ванда колись теж дуже любила квіткарство, садівництво. Вона навіть закінчила курси садівництва. Тому, мабуть, у небі Ванді в той момент було неймовірно приємно.

Також читайте:   Гість «Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки» – Ярослав Ткачівський

За усім цим гарним дійством «спостерігав» кущ калини. Його помітила п. Звенислава Калинець-Мамчур, яка, разом з дітьми та п. Оксаною Кумецькою, заспівала таку дорогу всім українцям пісню «Ой у лузі червона калина».

А далі був пікнік. Оксана Кумецька частувала хлопчиків і дівчаток цукерками «Київ вечірній», печивом. Наймолодший учасник заходу «Тюльпановий рай» отримав цікавеньке печиво у вигляді сердечка. А хлопчик з Київщини, якого звуть Володимир, взяв на пам’ять коробку з-під цукерок “Київ вечірній”. З неї він має намір зробити оригінальні витинанки. Такі вироби, до речі, любила і Ванда Шептицька. А ще вона вивчала математику, фізику, хімію в Сорбонському університеті.

Тож успіхів нашим дорогим дітям. Нехай вирощують квіти, гарно навчаються, пам’ятають про свій батьківський дім. Нехай до нас усіх прийде ПЕРЕМОГА і завжди буде УКРАЇНА!

Автор статті: Наталя Звольська.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*