Трихологія: лікування облисіння у жінок та чоловіків

облисіння

Вас турбує стан шкіри голови чи волосся? Не відкладайте вирішення проблеми на потім! Звертайтесь за порадою до трихолога. Звісно, можна плекати надію, що ситуація вирішиться самостійно, але це – марно.

Трихологія у Львові – консультації спеціаліста в клініці Медіостар, які дозволяють знайти причини неприємних захворювань, а також можливості для їх швидкого й ефективного лікування. Професіонал дасть рекомендації відносно боротьби з алопецією та порадить дієві способи, які дозволять відновити здоров’я волосся і шкіри голови. Він підкаже, як діяти, щоб подібна ситуація не повторилася у майбутньому.

Облисіння – проблема з якою найчастіше звертаються до трихолога жінки та чоловіки. Так, представників сильної статі теж турбує надмірна втрата волосся. Його випадіння частіш за все пов’язане з наявністю факторів, серед яких:

  • постійні стреси;
  • захворювання ендокринної системи;
  • спадковість;
  • порушення у роботі внутрішніх органів.

Організм подає сигнали всіма доступними способами. Якщо вчасно зреагувати, можна швидко повернути собі красу і суттєво покращити стан здоров’я. Досвідчений трихолог знає, як визначити причину облисіння. Він надасть допомогу у відновленні волосяного покриву. Для прояснення ситуації можуть знадобиться додаткові обстеження чи аналізи, адже причини, котрі викликають алопецію, дуже різноманітні.

Варто підкреслити, що чим раніше пацієнт звернеться до лікаря, тим більша вірогідність, що несприятливі процеси в організмі не набули незворотного характеру. Своєчасне звернення – запорука швидкого та ефективного лікування, тому спостерігаючи наступні прояви, не слід відкладати на потім візит до клініки. Мова йде про:

  • жирність або ж сухість волосся;
  • надмірне випадіння чи появу залисин;
  • повільний ріст волосся;
  • ранню появу сивини;
  • зудіння, шолушіння шкіри;
  • лупу;
  • ламкість волосся.

Лікування шкіри голови та волосся

Кожна ситуація є індивідуальною і потребує особливої уваги. Оскільки першопричини захворювань варіюють, важливо провести діагностику організму, щоб виявити основну проблему. Сучасні методики дозволяють здійснити ретельний аналіз за короткий час.

Трихолог ніколи не назначає лікування без попереднього огляду та збору анамнезу. Він спілкується з клієнтом, щоб з’ясувати у чому полягає його проблема і, як давно вона виникла. Для нього має значення наявність у пацієнта хронічних захворювань та особливості його раціону. Використовуючи цифровий трихоскоп, спеціаліст проводить ретельне обстеження частини голови, яка покрита волоссям. В процесі він виявляє проблеми з волосяними цибулинами, сальними залозами тощо. Ефективна діагностика дозволяє впевнитись у наявності того чи іншого захворювання, а також спрогнозувати його подальший розвиток.

З якими проблемами звертаються до трихолога? У спеціаліста найчастіше просять поради при проявах алопеції. Вона однаково неприємна у будь-якому віці і складно сказати, чи існує людина, яка б легко сприйняла випадіння волосся. Якщо вчасно звернутися до трихолога, можна успішно відновити волосяний покрив. Комплекс досліджень допоможе правильно встановити діагноз.

Нейродерматити, себорея, грибок, лупа, зудіння – вони не лякають лікаря, хоч і відносяться до списку тривожних дзвіночків, які потребують оперативної реакції. Випадіння до 60-100 волосин на день – це норма, та якщо цілі пасма залишаються на гребінці після розчісування – час бити тривогу. Ламке та посічене волосся теж не додає привабливості, тож чому б не поборотися за свою красу та здоров’я.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*