Відповіді на важливі питання про зубні пасти - Блог про Львів

Відповіді на важливі питання про зубні пасти

зубні пасти

Вибір пасти для чищення зубів, що задовольнить усі потреби, – складне завдання. Чи всі вони однакові? Далі відповідаємо на кілька справді важливих питань, які допоможуть прийняти правильне рішення.

Яка зубна паста найкраща?

Деякі пасти корисніші за інші, це залежить від вмісту шкідливих хімічних речовин та наявності особливих характеристик, таких як зниження чутливості зубів або ремінералізація емалі. З постійно зростаючим акцентом на яскраву усмішку багато хто нерідко шукає відбілюючі пасти. Іншими словами, найкраща зубна паста для кожного конкретного випадку буде різною, підібрати найбільш підходящу можна в інтернет-магазині «Ватсонс»: https://www.watsons.ua/ru/telo/lc/M.

Які зубні пасти радять стоматологи?

Не варто купувати щось лише тому, що реклама каже, що це радять стоматологи. Знову ж таки, насамперед потрібно знати, чого ти чекаєш від своєї зубної пасти. Як правило, стоматологи віддають перевагу пастам, які містять фтор або знижують чутливість. Тим, хто страждає на стоматит, слід уникати засобів, що містять SLS (лаурилсульфат натрію).

Стоматологи також можуть порекомендувати зубні пасти, що містять відбілюючий агент перекис карбаміду. Проблема в тому, що відбілювання зубів викликає підвищену чутливість до холодного, гарячого, солодкого і т. д. Тому якщо ти вже борешся з підвищеною чутливістю зубів, можливо, варто відмовитися від відбілюючої зубної пасти. Виходом може стати використання таких паст не постійно, а через короткі проміжки часу.

зубні пасти

Чи потрібний фтор у зубній пасті?

Фтор вбирається в емаль і робить її стійкішою до бактеріальних кислот, що викликають карієс. Проте дедалі більше людей стурбовані несприятливими наслідками здоров’я від використання фтору.

Також читайте:   Як це бути хворим або Воробус на лікарняному

Тому, якщо ти не користуєшся пастою, що містить фтор, корисно обмежити кількість речей, які можуть викликати карієс. Наприклад, звести до мінімуму споживання цукру та вуглеводів, чистити зуби 3-4 рази на день замість стандартних 2 разів, користуватися зубною ниткою після їжі. Альтернативою може стати варіант зубної пасти з гідроксиапатитом (HA), що є основним будівельним матеріалом зубної емалі.

Чи є зубні пасти з содою та вугіллям більш ефективними?

Останнім часом стають все більш популярними пасти з активованим вугіллям та харчовою содою завдяки відмінним характеристикам у видаленні плям та збереженні білизни зубів. Обидва варіанти мають високу абразивність і будуть більш ефективно очищати відкладення з зубної емалі, проте через це збільшується ризик пошкодження самої поверхні зуба. Фахівці рекомендують використовувати їх дуже дозовано. Наприклад, чистити ними зуби протягом 2-3 днів кожні 4-6 місяців, це допоможе видалити поверхневі плями, зберігаючи цілісність емалі.

Як працюють відбілюючі пасти?

Всі зубні пасти та гелі з ефектом відбілювання працюють з використанням перекису карбаміду, який потрапляє в слину і розщеплюється з утворенням молекулярного кисню, який, у свою чергу, видаляє частинки, що викликають появу плям з емалі.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*