Як вибрати ідеальний роутер для дому чи офісу - Блог про Львів

Як вибрати ідеальний роутер для дому чи офісу

роутери

Сьогодні погане з’єднання може коштувати грошей. Уявіть, що Ви перебуваєте в офісі і втрачаєте зв’язок через неякісний чи застарілий роутер. Ви можете не отримувати своєчасні сповіщення. Найгірше те, що Ви можете бути офлайн, коли очікували важливого повідомлення від клієнта, не говорячи про онлайн-торгівлю на біржі, де кожної секунди з’являється нова інформація.

Ось деякі поради, які допоможуть Вам вибрати хороший Wi-Fi роутер.

  1. Подумайте про потрібну швидкість. Більшість користувачів вважають, що швидкість, зазначена на роутері, є тією, яку вони отримають, купуючи його. Правда інша. Ви отримаєте швидкість відповідно до Вашого провайдера та відстані, на якій Ви знаходитесь від роутера. Зверніть увагу на роутер mikrotik, який по критерію “швидкість” здатний задовольнити абсолютну більшість користувачів.
  2. Подумайте про підключення пристроїв. Більшість людей кажуть, що вони самі в будинку і не потребують особливого швидкого Інтернету, але реальність дещо інша. Проблема не у швидкості роутера, а в силі його сигналу і можливостях обійти кілька каналів перешкод і при цьому дістатися до наміченого місця без спотворень. Тому завжди дотримуйтесь правила: якщо у Вас багато пристроїв, що підключаються, то Вам може знадобитися роутер, здатний вести передачу на різних каналах. Якщо це не так, то подумайте про здатність цих пристроїв підтримувати мережу 5 ГГц, яка може певним чином долати перешкоди.
  3. Подумайте про фізичні перешкоди. Фізичні перешкоди впливають на здатність сигналів проходити та потрапляти до кожної частини будинку чи офісного приміщення. Якщо у Вас є кількаповерхова будівля і Вам потрібно мати сигнал у підвалі та на поверхах, тоді доведеться думати нестандартно. Наприклад, може знадобитися один роутер з потужними можливостями передачі сигналу, і Ви об’єднаєте його з невеликими роутерами для кожного поверху, щоб вони діяли як ретранслятори.
  4. Подумайте про ціну. Бюджет завжди має відображатися у Ваших намірах щодо покупки. Завжди потрібен найкращий роутер за найкращою ціною. Ви можете отримати його, перевіривши всі перераховані вище фактори, а також враховуючи майбутні потреби у Ваших ситуаціях. Виберіть пристрій, який витримує, наприклад, і зимові температури, і літню спеку.

Ретельно підбирайте пристрій, щоб не обмежувати себе та свої можливості невдалим вибором дешевого та неякісного роутера.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*