Як вибрати найкращі жалюзі для дому - Блог про Львів

Як вибрати найкращі жалюзі для дому

жалюзі для дому

Важливою частиною дизайну будь-якої кімнати є обробка вікон. Правильно підібраний стиль може об’єднати все у кімнаті. Однак може бути важко визначити, яка обробка вікон відповідатиме Вашим потребам у конфіденційності та гарантувати, що Ваш простір є естетичним.

Правильно підібрані штори і жалюзі на вікна повинні бути практичними і декоративними. Коли справа доходить до жалюзі, існує, здавалося б, нескінченна кількість варіантів на вибір. Через це процес може швидко стати непосильним, якщо Ви не знаєте, з чого почати. Використовуйте наступні фактори як вихідну точку при виборі жалюзі для Вашого будинку.

Потреба в ізоляції

Внутрішні жалюзі виготовляються з різноманітних матеріалів, які можуть відрізнятися за придатністю залежно від Вашого приміщення. Для ділянок, які піддаються коливанням температури, вибирайте жалюзі з білою або світловідбиваючою підкладкою, яка може допомогти ізолювати кімнату.

Рівні вологості

Для тих, хто живе в місцях з високою вологістю, вибирайте жалюзі, які витримують вологу, наприклад, штучне дерево або алюміній.

Розмір вікна

Ваші жалюзі будуть на великому вікні? Або, можливо, на розсувних скляних дверях, які ведуть на балкон? Вибирайте жалюзі, які легко відкриваються та закриваються, виходячи з розміру та розташування вікна.

Потреба в освітленні

Скільки світла Вам знадобиться? Світле сонячне вікно може бути фантастичним для кухні, але не для дитячої спальні, де діти будуть спати вдень. Поміркуйте, скільки світла Ви б хотіли пропустити через свої жалюзі.

Типи жалюзі

  • Вертикальні жалюзі. Вертикальні жалюзі є правильним вибором для вікон, які ширші за їх висоту. Такі жалюзі забезпечують найбільше регулювання освітлення, що робить їх чудовим вибором для спалень, домашнього кінотеатру або вітальні.
  • Римські штори. Переважно використовуються для великих вікон або розсувних скляних дверей, які мають велику площу поверхні у вікні. Зазвичай це тканинна штора, яка має більшу ширину і виготовлена з цупкої тканини.

римські штори

  • Дерев’яні жалюзі. Дерев’яні жалюзі мають перевагу в тому, що вони пропонують теплий, привабливий зовнішній вигляд, який є альтернативою алюмінієвим жалюзі. Жалюзі, виготовлені з дерева, можна знайти в світлих і темних відтінках, полірованих або пофарбованих, вони доступні в різних варіантах обробки.
  • Бамбукові жалюзі. Саме міцність і вологостійкість жалюзі з бамбука робить їх дуже популярними. Використання цього типу жалюзі часто надзвичайно популярне в місцях з високою вологістю, таких як кухня, ванна кімната або гараж, оскільки вони мають схожий вигляд на дерев’яні жалюзі без побоювання, що вода деформує планки.
  • Алюмінієві жалюзі. Сучасну естетику цих жалюзі можна легко знайти як у вітальнях, так і в спальнях, і вони є звичайним явищем у цих місцях.
  • Терможалюзі. Термічні жалюзі допоможуть Вам заощадити енергію та зберегти теплий простір, фільтруючи або блокуючи світло. Теплові жалюзі найкраще підходять для великих вікон.
  • Тканинні жалюзі. Тканинні жалюзі бувають з найрізноманітніших матеріалів, у тому числі з бавовни, льону, коноплі, сизалю, вовни і навіть шовку. Якщо Ви використовуєте ці матеріали у своєму інтер’єрі, Ваше житлове приміщення буде виглядати м’якше, але вони потребують особливої уваги, коли справа доходить до прибирання.
Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*