Електрогітари та бас-гітари: порівняння, факти, міфи - Блог про Львів

Електрогітари та бас-гітари: порівняння, факти, міфи

електрогітара та бас-гітара

Хочете почати свою подорож у світ музики на будь-якому з цих двох інструментів, але не можете вирішити, який саме вибрати? А може, Ви бажаєте додати до свого арсеналу ще один інструмент? Я розповім про схожість і відмінність між ними, що неодмінно допоможе Вам зробити правильний вибір.

Бас-гітара простіше електрогітари – неправда

Скільки разів я чув чи читав це речення… Звичайно, це повна нісенітниця. Бас-гітари зовсім не простіші, ніж електрогітари. Досягнення результатів на обох інструментах вимагає однакової кількості зусиль і годин практики.

На записах не чутно бас-гітари – неправда

Сучасну музику неможливо уявити без звуків басу. Бас-гітара передбачає так званий “Нижній кінець”. Без цього музика була б зовсім іншою. Бас не тільки чутний, а й відчутний. До того ж на концертах його звуки заносяться найдальше.
Один і той же підсилювач можна використовувати для електро- та бас-гітар.

Іноді для електрогітари використовуються басові підсилювачі. Це має інший ефект, який не подобається багатьом людям, але і шанувальникам цього рішення. Але давайте спробуємо уникнути протилежного. При використанні гітарного підсилювача для басу його можна навіть пошкодити.

Не можна грати на бас-гітарі з пером – неправда

Якщо серйозно, то є багато прикладів віртуозів бас-гітари, які використовують плектр, відомий як медіатор або перо.

Ви не можете зіграти акорди на бас-гітарі

Ну, можливо, але це набагато рідше використовується, ніж на електрогітарі. Якщо на електрогітарі навчання грі найчастіше починається з акордів, то на бас-гітарі акорди грають лише середні басисти. Це пов’язано з відмінностями в конструкції обох інструментів і тим, що людське вухо віддає перевагу акордам, що складаються з вищих нот, ніж басовим.

Техніка кланг не може бути використана на електрогітарі

Це можливо, але рідко використовується, тому що техніка кланг набагато краще звучить на бас-гітарі.

Також читайте:   Співачка YAGODA презентує експериментальну пісню-маніфест «ШепоТіло»

Бас і електрогітара схожі один на одного – правда

Звичайно, вони різні, але все-таки бас-гітара більше схожа на електрогітару, ніж на контрабас чи віолончель. Граючи на електрогітарі протягом кількох років, ви можете навчитися грати на бас-гітарі на середньому рівні за кілька тижнів (особливо киркою, а не пальцями), що зайняло б лише кілька років без будь-якої практики. Бас-гітара – це не просто низьконастроєна електрогітара.

Що ще варто знати?

Коли мова йде про майбутнє в гіпотетичній групі, басисти користуються більшим попитом, ніж гітаристи через те, що вони рідше зустрічаються. Багатьом гуртам потрібні двоє гітаристів, що в певній мірі робить різницю. Однак на цьому етапі вам не потрібно турбуватися про це. Як я вже сказав, змінити інструмент у цих двох не складно, і не так, щоб не було попиту на гітаристів. Електрогітара, з іншого боку, має ту перевагу, що вона краще розвиває загальне уявлення про музику. Як і фортепіано, воно може бути акомпанементом самому собі. Згадується акорд, який грає на ньому, а в музиці все базується на акордах. На одній лише бас-гітарі створити гармонію дуже важко.

Найкращий інструмент для розвитку композиції – це, звичайно, фортепіано. Гітара відразу за ним, тому що він може успішно робити те, що роблять обидві руки піаніста. Бас-гітара в значній мірі робить те, що робить ліва рука фортепіано, але ще нижче. Електрогітара також є кращим інструментом для вокалістів, оскільки, коли грають на ритм-гітарі, вона безпосередньо підтримує вокал.

Я не можу однозначно сказати, який інструмент краще. Обидва чудові, і без них музика була б зовсім іншою.

За допомогу у підготовці матеріалів для статті висловлюю вдячність спеціалістам Інтернет-магазину https://pigu.lt/ru/.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*