Ленд-арт - Блог про Львів

Ленд-арт

Landart

24 травня 2022 року в КЗ ЛОР «Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека», в рамках проєкту «Діти країни: розваги для відваги» і меморандуму про співпрацю бібліотеки та Львівської національної академії мистецтв, відбувся захоплюючий захід, присвячений ленд-арту, який провели студенти-практиканти 4 курсу кафедри Актуальних мистецьких практик Софія Козлова, Валерія Сєргєєва та Анастасія Почтарук, під керівництвом кандидата мистецтвознавства, старшого викладача Богдани Гринди.

Ленд-арт (від англ. land art – земляне мистецтво, мистецтво землі) – напрям у мистецтві, де у якості матеріалів використовують природні об’єкти.

Студенти, разом з дітьми, що в умовах війни змушені були переїхати в більш безпечну територію України, на природі ділилися власним відчуттям приємного та неприємного, виготовляли різні речі з підручних матеріалів: прутиків, кропиви, кульбаб, бузку, шишок, піску та інші.

Також читайте:   Для неї витиранка – це насолода для душі: майстер-клас від Марії Гупало

Серед хлопчиків найшвидше справився Євген з Краматорська. Він миттєво виготовив меч. А також розповів про свій улюблений предмет – англійську мову.

Відчуття до однієї й тієї ж рослини у дітей були різними. Наприклад, до кропиви, бузку, кульбаб. Причина – в алергії та ін.

Захід перервала повітряна тривога. В укритті діти зі своїми вчителями також не гаяли часу: майстрували луки, малювали, виготовляли з прутиків сердечко, екібану та ін.

Дівчинка Тая намалювала дуже гарну панду, Софія – мисткиню, Марія – морозиво, Євген – свого улюбленого мультиплікаційного героя.

Після повітряної тривоги діти отримали пакуночки з смаколиками, а також зробили спільне фото з вчителями та організатором і куратором проєкту Оксаною Кумецькою.

Автор статті: Наталя Звольська.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*