«Музикотерапія» до Дня Матері від Василя Пташника в ЛОНПБ - Блог про Львів

«Музикотерапія» до Дня Матері від Василя Пташника в ЛОНПБ

Василь Пташник

8 травня 2022 року Україна відзначатиме День Матері. 6 травня 2022 року, напередодні цього теплого, весняного свята, КЗ ЛОР «Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека», в рамках проєкту «Діти країни: розваги для відваги», за підтримки Управління молоді і спорту Львівської обласної військової адміністрації, організували дозвілля для дітей внутрішньо переміщених родин з Київської, Луганської, Донецької, Сумської областей.

Зранку діти на майстер-класі Львівської майстерні шоколаду власноруч виготовляли солодощі, а опісля завітали в приміщення бібліотеки на концерт музиканта-викладача Василя Пташника.

Василь Пташник грає на різних музичних інструментах: саксофоні сопрано, сопілці сопрано, сопілці кінцівці (човнизі), сопілці альті, дудуку, зозулі, трубочкофоні, дримбі, трембіті, флейті пана та ін.

На саксофоні сопрано він виконав твір Шопена «Ave Maria». На сопілці кінцівці (човнизі), яку люблять гуцули, – «За Україну, за її волю», на флейті пана – задушевну пісню «Чорнобривців насіяла мати». Діти й дорослі підспівували.

Коли Василь Пташник виконував пісню «Ой у лузі червона калина», присутні в залі були з музикантом однією великою командою: плескали на 2 і 4.

Також читайте:   День міста Славське - 2013

Всіх вразила трембіта, Біт Бокс на саксофоні.

Музикант розповів, що трубочкофон він виготовив сам. А ще присутні на концерті довідалися, що у 2005 році дудуку ЮНЕСКО присвоїло статус шедевру культурної спадщини людства. Що цей музичний інструмент звучить у таких відомих фільмах, як «Страсті Христові», «Гладіатор». Кажуть, хто слухає дудук, тому здійснюються найкращі бажання.

Демонструючи музичний інструмент зозулю, Василь Пташник побажав, щоб усім Матерям України та їхнім сім’ям зозулька, з Божою допомогою, накувала міцного здоров’я, а Україні – силу і Перемогу.

Організувала та курувала захід на даній локації заступник директора ЛОНПБ Оксана Кумецька.

Працівники Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки теж вітають усіх матерів України з Днем Матері. А Василю Пташнику дякують за дуже гарний концерт.

Автор статті: Наталя Звольська.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*