Мистецький урок передання емоцій і камерний вечір на честь промоції Музею-архіву Володимира Ольхом’яка - Блог про Львів

Мистецький урок передання емоцій і камерний вечір на честь промоції Музею-архіву Володимира Ольхом’яка

Камерний вечір

Чергові цікаві заходи відбулися у приміщенні КЗ ЛОР Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека.

Камерний вечір на честь промоції Музею-архіву Володимира Ольхом’яка

18 травня 2022 року, в Міжнародний день музеїв КЗ ЛОР «Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека» радо зустріла гостей, які прийшли на камерний вечір у честь промоції Музею-архіву Володимира Ольхом’яка (1929-2018). Серед них – депутат Львівської обласної ради Звенислава Калинець-Мамчур, доктор економічних наук, керівник БІЦ «Тех стартап скул» Національного університету «Львівська політехніка» Назар Подольчак та інші.

Гості почули багато цікавої інформації про фотохудожника Ольхом’яка, якою щедро ділився директор бібліотеки Андрій Цибко, оглянули експозицію музею, послухали твори В. А. Моцарта та М. Лисенка у виконанні музиканта-студента Львівської національної музичної академії ім. Миколи Лисенка Адріана Підлісного на валторні та скуштували смачний торт.
Музичний інструмент валторна з’явився наприкінці ХVІІ ст. Серед мідних духових інструментів він відрізняється складністю опанування та м’якістю тембру.

Мистецький урок передання емоцій

Також читайте:   Дзідзьоманія у Львові

19 травня 2022 року в КЗ ЛОР «Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека», в рамках проєкту «Діти країни: розваги для відваги» і меморандуму про співпрацю бібліотеки та Львівська національна академія мистецтв, відбувся урок, на якому студенти-практиканти 4 курсу кафедри Актуальних мистецьких практик Туригін Ілля, Сілівон Христина та Гиляка Юля, під керівництвом кандидата мистецтвознавства, старшого викладача Богдани Гринди, разом з дітьми, які в умовах війни змушені були переїхати разом зі своїми батьками на більш безпечну територію України, передавали на папері різні емоції: любов, страх, задоволення, гордість, здивування, вдячність, радість, злість, спокій, сміх, огиду, сум, сором’язливість та інші.

Малюнок дітей

Найбільш зворушливим зображенням виявився малюнок наймолодшого учасника проєкту Сашка з Луганщини, який намалював червоне сердечко і написав: «Люблю маму. Люблю Сону».

Тож нехай в Україні закінчиться огидна війна, що навіює сум, страх, і переважають такі емоції як любов, радість та гордість за свою Батьківщину, родину.

Автор статті: Наталя Звольська.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*