Огляд Samsung Galaxy S21: на що звернути увагу - Блог про Львів

Огляд Samsung Galaxy S21: на що звернути увагу

Samsung Galaxy S21

Samsung Galaxy S21 – це компактний флагман з красивим екраном і чудовою камерою. Чи варто купувати його в 2022 році і для кого він призначений?

Samsung Galaxy S21 був моїм особистим смартфоном протягом 6 місяців. За цей час я встиг ознайомитися з усіма його перевагами та недоліками і знаю, чи варто його купувати. Після перегляду мого довгострокового огляду ви теж – я сподіваюся – це також дізнаєтесь.

Samsung Galaxy S21 – ідеально виготовлений флагман

Найбільш суперечливим рішенням Samsung стало використання пластику на задній панелі. У контексті телефону, який на момент прем’єри коштував не мало, це майже єресь і водночас одна з причин, чому я його обрав. Мені не подобається скляний корпус, навіть з матовим покриттям. Як виглядає пластик через 6 місяці?

Якщо Вам вдалося знайти подряпини на задній панелі, вітаємо з Вашою проникливістю. У мене не вийшло, але я ношу смартфон у чохлі. Хоча перш ніж покласти його в нього, я не дуже доглядав за ним, і він часто опинявся в моїй кишені разом із ключами. Але Ви краще так не робіть, благо, чохли для samsung galaxy s21 ultra і не тільки в магазинах є.

Samsung чудово попрацював тут. І Galaxy Note 10 Lite, і Galaxy M52 виглядали набагато гірше після такого використання. Не варто переконувати, що скло – матеріал преміум-класу, а хороший пластик – ні. Це нісенітниця – тому S21 легший і набагато краще справляється з падіннями.

Я особливий шанувальник металевого острова камер. Він захищає лінзи, які не виступають над його лицем, а також акуратно зливається з бічним краєм. Для мене наразі це найкрасивіше рішення проблеми великих камер на ринку.

Екран – просто казка

Дивлячись на суху специфікацію, створюється враження, що Samsung Galaxy S21 має гірший екран, ніж його прямий попередник 2020 року. Роздільна здатність впала до FullHD +, але на практиці це не має значення. І лише з ним ви можете використовувати частоту оновлення 120 Гц. Купівля S21 з наміром вимкнути вищі частоти – це марна трата грошей.
Дисплей має діагональ 6,2 дюйма, центральний отвір для селфі-камери та оточений тонкими рамками.

Яскравість, кольори (які можна регулювати насиченістю), кути огляду та нескінченна контрастність роблять на екрані задоволення дивитися щоразу, коли ви його розблокуєте. Різкість ідеальна, і я не бачу причин використовувати QHD з цією моделлю.

Також варто згадати про сканер відбитків пальців. Це вже не перший мій Samsung з таким рішенням і скажу прямо – за рік корейський виробник зробив величезний ривок вперед. Смію сказати, що на даний момент це одні з найшвидших сканерів такого типу.

Камера

Продуктивність у порівнянні з попередником є незначною. Що не означає, що це погано. Кольори чудові, і всі три лінзи дають повторювані результати практично за будь-яких умов освітлення. Проблема в тому, що при слабкому освітленні нічний режим … також слабкий. Справа не в тому, що ви не можете подивитися на ці фотографії – просто за ці гроші (або вдвічі менші) є телефони, які роблять це набагато краще.

Також читайте:   Мобільний телефон чи фотоапарат?

Проте є момент, коли Samsung Galaxy S21 просто сяє. Це кілька десятків хвилин до і після заходу сонця. Я можу дивитися на ці фото кожен день і не нудьгувати – динаміка просто блискуча. Мені також подобається портретний режим, хоча в цьому плані Samsung однозначно не лідер ринку.

Samsung Galaxy S21

Продуктивність

Серцем Samsung Galaxy S21 є Exynos 2100 (у Європі та на більш ніж десятку інших ринків). У США і Китаї є свої версії з Snapdragon 888 і … цього року не так просто вибрати переможця. Exynos краще управляє енергією і пропонує трохи кращий час роботи, а Snapdragon трохи ефективніший і більше нагрівається.

Я вже згадував про нагрівання – якщо ви використовуєте його в футлярі, запустите гру з вимогливими до графіки і підключіть її до зарядки, вона стане гарячою. Віднімемо від цього зарядку, і буде тільки тепло – помітно, але точно не гаряче.

Акумулятор і швидкість зарядки

Акумулятор і швидкість зарядки є найслабшими елементами обладнання Samsung Galaxy S21. Батаея має ємність 4000 мАг, а смартфон підтримує зарядку потужністю 25 Вт. Я поняття не маю, чому корейський виробник так насторожено ставиться до можливості швидшого поповнення енергії.

Що стосується робочого часу, то він одночасно передбачуваний і повторюваний. Я заряджаю смартфон щоранку і не буває, щоб до кінця дня його знову потрібно було підключити.
За цей час я проводжу на екрані приблизно від 4,5 до 5 годин – телефоную, граю та дивлюся YouTube.

Перед покупкою також слід пам’ятати, що в коробці ви не знайдете жодного зарядного пристрою. Я використовую спеціальний адаптер Samsung, який я залишив із Galaxy M51. Особливо рекомендувати не буду, тому що зарядні пристрої сторонніх виробників дешевші і часто краще виготовлені. Я просто не хотів купувати новий.

З ним телефон заряджається від 0 до 100% приблизно за 70 хвилин. Через півгодини ви побачите 55% на індикаторі, і жодне з цих значень не вражає в 2022 році. Безперечно, є куди вдосконалюватися. Про бездротову зарядку (до 10 Вт) не скажу, тому що попередній зарядний пристрій загубився при переїзді, а новий я ще не купив.

Samsung Galaxy S21: переваги та недоліки

У Samsung Galaxy S21, безперечно, більше переваг, ніж недоліків, і їх баланс набагато кращий, ніж у попередника. І навіть краще, ніж у Galaxy S21. Смартфон перш за все гарний, легкий і зручний. Пластикова задня панель працює чудово, а екран просто чудовий.

Вам також нема чого боятися процесора Exynos. Це дуже ефективна система, яка не обмежує культуру праці при підвищенні температури. Програмне забезпечення – моя улюблена версія Android, але це справа смаку.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*