Переваги регулярного відвідування стоматолога - Блог про Львів

Переваги регулярного відвідування стоматолога

чому важливо регулярно відвідувати стоматолога

Більшість людей скажуть, що похід до стоматолога не обов’язково стоїть в списках справ, які вони якнайдужче хочуть зреалізувати. Насправді, кількість людей, котрі уникають відвідувань лікаря через тривогу та страх, становить приблизно 9-15%. Стоматолог може здатися страшним місцем, але, безсумнівно, є багато переваг, які повинні викликати у вас бажання негайно призначити прийом.

По суті, профілактичний візит до стоматолога складається з двох частин:

  • По-перше, стоматолог огляне стан ротової порожнини, включаючи зуби, ясна та язик.
  • Після цього стоматолог проведе очищення зубів від будь-якого нальоту або зубного каменю. При необхідності, призначить лікування.

Про те, чому важливо регулярно відвідувати стоматолога, розповідає лікар клініки сімейна стоматологія у Львові.

1. Запобігайте майбутнім проблемам

Однією з переваг регулярних відвідувань стоматолога є те, що стоматолог може виявити занепокоєння, які згодом можуть обернутися більшими проблемами. Багато людей мають захворювання ясен, які залишаються непоміченими, оскільки вони не звернулися до фахівця досить вчасно. Стоматолог також може виявити будь-які ранні ознаки карієсу або інших більш серйозних захворювань.

2. Збережіть свої зуби

Іноді ми доходимо до того моменту, коли зуб настільки зруйнований і гниє, що його доводиться виривати. У Вас є лише один дорослий набір зубів, тому його втрата може зашкодити загальному стану здоров’я ротової порожнини. Коли Ви втрачаєте зуби, у роті можуть відбуватися різні явища, в тому числі зуби зміщуються самостійно. Це може викликати певний дискомфорт і може повністю змінити Вашу посмішку.

3. Навчання щодо правильної гігієни зубів

Є багато людей, які не знають, як правильно дотримуватись гігієни зубів. Більшість чистять зуби раз на день і ніколи не користуються ниткою. Але це може призвести до проблем у довгостроковій перспективі. Такі звички, як чистка зубів після їжі та обов’язкове використання зубної нитки принаймні один раз на день, можуть допомогти боротися з бактеріями у роті та підвищити загальне здоров’я зубів..

4. Лікування неприємного запаху з рота

Хронічний неприємний запах з рота – це не тільки ранковий подих або вживання надмірної кількості цибулі. Стан, який називається галітоз, може виникнути після неодноразового дотримання поганих звичок гігієни порожнини рота. Це не проблема, яку потрібно ігнорувати або намагатися лікувати самостійно. Обов’язково зверніться до стоматолога, щоб точно визначити, що саме викликає запах і як його можна виправити. Іноді це може бути медичний стан, який потребує негайної допомоги.

5. Гарна посмішка

Це може здатися однією з невеликих переваг регулярних відвідувань стоматолога, але насправді воно має деякі більш глибокі переваги. Будь-хто, напевно, погодиться, що хотів би мати гарну посмішку. Що ж, регулярне відвідування стоматолога може допомогти досягти цього.

Підняти телефонну трубку та записатися на прийом до стоматолога, безперечно, може бути надзвичайним, і деяких людей просто жахає. Але подумайте про всі переваги регулярних відвідувань стоматолога і про те, як навіть запізнілий візит може змінити Вашу посмішку і Ваше життя 🙂

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*