Переваги використання каміна вдома

Переваги використання каміна вдома

Часто виникає занепокоєння щодо ідеї розміщення каміна у Вашому домі. Перше, як правило, твердження про безлад, який виникне при установці каміна. Цього безладу можна легко уникнути або запобігти. З газовими камінами тема безладу практично відсутня. Газ горить, практично не залишаючи осаду, але також не забарвлює простір навколо каміна.

Якщо говорити про традиційні каміни, що топлять дровами чи іншим паливом, то, перш за все, варто виділити конкретне приміщення, яке буде використовуватися для зберігання певної кількості палива біля каміна. Біля цього простору слід розташувати щітку або, бажано, невеликий пилосос, який дозволить прибрати всі частинки, наприклад, деревину, до того, як вони рознесуться по всьому будинку. Також для того, щоб Ваш камін був якісним та довговічним, радимо замовляти сталеві топки для камінів.

Ще одна проблема, яка турбує власника каміна – це міркування безпеки. Варто знати, що конструкції сучасних камінів добре продумані та спроектовані таким чином, щоб забезпечити максимальну безпеку. Однією з найбільших переваг, які говорять про камін, є економічність цього рішення. Опалення дровами в каміні може бути до 2 разів дешевше газового. Однак це не єдина його перевага. Камін дуже добре впливає на тіло і розум людини.

Неповторна атмосфера

Зимовими вечорами немає нічого кращого, ніж наявність палаючих дров у вітальні. Це створює дивовижну атмосферу і сприяє розслабленню, що, в свою чергу, знижує рівень кортизолу – гормону стресу. Низький рівень гормону стресу дозволяє досягти нижчого артеріального тиску та покращити якість серця. Це особливо важливо для людей з гіпертонією. Додатковою перевагою є унікальний аромат дерева, який внесе в атмосферу будинку трохи свіжості та природності.

Також читайте:   Переваги та недоліки життя в заміському дачному будинку

Спокійний сон

Світло, яке випромінює вогонь, має низьку колірну температуру 1800 К. Еволюція створила людину таким чином, що світло цього кольору асоціюється із західним сонцем, а це, в свою чергу, є сигналом мозку, що час наближається нічний відпочинок. Так само, біле світло з високою колірною температурою дуже стимулює і підходить для роботи, тому його слід уникати ввечері. Світло каміна заспокоює, розслаблює і готує мозок до відпочинку, тому камін є ідеальним рішенням для покращення якості сну.

Домашнє тепло

Камін виділяє багато тепла, особливо в приміщенні, в якому він встановлений. Його наявність дозволяє прискорити процес лікування у разі всіх застуд, але і не тільки. Тепло вогню також допомагає зменшити ревматичні болі.

Зниження вологості повітря

Хоча це не очевидна перевага, це, безумовно, варто згадати. Наявність каміна дозволяє знизити вологість повітря на кілька десятків відсотків! Таким чином можна позбутися від будь-якої цвілі, яка утворюється у вологих умовах і негативно впливає на дихальну систему.

Домашня естетика

Важлива й естетика каміна. На ринку представлено безліч різних моделей і рішень: вбудовані каміни, окремо стоячі або біокаміни. Тому ви легко знайдете камін, який ідеально відповідатиме стилю простору, в якому він буде розміщений.

Гарно організований простір підвищує психологічний комфорт, а також відчуття цінності. Адже компліменти від друзів про красиву вітальню та атмосферний камін завжди приємні.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*