Підсумки “Фіналу чотирьох” Ліги чемпіонів – 2022 . «ACCS Футзал» - Блог про Львів

Підсумки “Фіналу чотирьох” Ліги чемпіонів – 2022 . «ACCS Футзал»

Рікардіньо

Футзальний портал «5х5» підбиває підсумки «Фіналу чотирьох» Ліги чемпіонів, який відбувся у Ризі з 29 квітня по 1 травня. Нагадаємо, що переможцем футзальної Ліги чемпіонів сезону 2021/2022 р. р. стала іспанська «Барселона», яка у фіналі переграла португальський «Спортінг» з рахунком 4:0. Також у «Фіналі чотирьох» брали участь португальська «Бенфіка» та французький «ACCS Футзал». Гру цих команд ми проаналізуємо у зазначеному порядку: від команди, яка посіла четверте місце, до переможця.

Отже…

«ACCS Футзал» (Франція).

Перед стартом «Фіналу чотирьох» ми називали французький «ACCS Футзал» «футзальною Попелюшкою». Адже французький клуб отримав можливість зіграти у «Фіналі чотирьох» Ліги чемпіонів тоді, коли УЄФА заборонив російським клубам грати у турнірах під своєю егідою, через що до Риги не поїхала «Тюмень». І тут порівняння з футбольною збірною Данії було дуже доречним.

Однак, сталося те, що, в принципі, ми і передбачали. Відсутність у багатьох гравців (окрім, звичайно, Рікардіньйо) досвіду саме матчів такого рівня далася взнаки. Це було особливо видно по першому тайму матчу зі «Спортінгом». Так, вже потім французька команда трохи адаптувалась, але, як то кажуть, вже було пізно. У матчі проти «Бенфіки» «ACCS Футзал» виглядав вже трохи цікавіше, але знову ж таки – відсутність досвіду матчів рівня «Фіналу чотирьох» Ліги чемпіонів далася взнаки. Тому, навряд чи Рікардіньйо та компанію хтось серйозно критикуватиме за підсумкове четверте місце у Ризі.

Також читайте:   PARIMATCH Екстра-ліга: символічна збірна 7 туру

До речі, про Рікардіньйо. Вочевидь, це був його останній «Фінал чотирьох» Ліги чемпіонів. Звісно, він хотів його виграти. Однак, не вдалося. Можливо, якщо він наприкінці своєї кар’єри повернеться у «Бенфіку», то у нього ще буде нагода зіграти у «Фіналі чотирьох» Ліги чемпіонів. Однак, Рікардіньйо вже привчив усіх, що якщо він каже «востаннє», значить, так і буде.
На жаль, ми не побачимо «ACCS Футзал» у наступному сезоні Ліги чемпіонів. Нагадаємо, що чинний чемпіон Франції на початку сезону був переведений до Другого дивізіону чемпіонату Франції через фінансові проблеми.

Тому, стан французьких «левів» залишили тренер Хесус Веласко та провідний гравець оборони Карлос Ортіс, які перейшли до «Барселони», з якою і стали переможцями цьогорічної Ліги чемпіонів. Наразі «ACCS Футзал» повернувся у Перший дивізіон, де гратиме у наступному сезоні. Відповідно, команда Серхіо Мульйора знову намагатиметься боротися за титул чемпіона Франції. І якщо це станеться, то, можливо, вже у сезоні 2023/2024 р. р. ми знову побачимо цю цікаву та самобутню команду у «Фіналі чотирьох» футзальної Ліги чемпіонів.

Далі буде…

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*