Підсумки “Фіналу чотирьох” Ліги чемпіонів – 2022. «Барселона» - Блог про Львів

Підсумки “Фіналу чотирьох” Ліги чемпіонів – 2022. «Барселона»

Воробус і Ферао

Підсумки “Фіналу чотирьох” Ліги чемпіонів – 2022 . «Барселона».

Після того, як у міжсезоння «Барселону» замість Андреу Пласи очолив Хесус Веласко, було зрозуміло, що «блаугранас» у сезоні 2021/2022 р. р. серйозно розраховує на те, щоб поборотися за повернення собі титулу найкращої команди Європи. Зайвий раз ці наміри підтвердились після того, як у стан «синьо-гранатових» перебрались Ортіс та Піто.

Але якщо перехід Піто мав посилити атаку, то перехід Ортіса показав, що «Барселоні» був потрібен сильний гравець захисного плану. І «Барса» його отримала. Тим більше, Ортіс чудово знає вимоги Хесуса Веласко, тому що працював з ним у «Мовістар Інтері». Додайте сюди «старожилів» – Феррао, Серхіо Лосано, Дієго. Плюс ще й Андре Коельйо, Матеус, Марсеніо… Тобто, склад у «Барси» під керівництвом Хесуса Веласко зібрався дійсно класний, і з таким підбором виконавців було би грішною справою не ставити собі за мету перемогу у Лізі чемпіонів. І це «блаугранас» таки вдалося.

Хоча після першого тайму півфінального матчу проти «Бенфіки», коли «Барселона» програвала 0:3, були сумніви, що «синьо-гранатові» взагалі вийдуть до фіналу. Однак, сталося навпаки. Ми не знаємо, що сказав у перерві своїм підопічним Хесус Веласко, але у другому таймі «Барселона» заграла значно інакше. Вона додала в агресії навіть у порівнянні з першим таймом, де був контроль м’яча, проте не було варіантів зламати дисциплінований захист «Бенфіки». Але тут важливу роль зіграв швидкий гол Матеуса на початку другого тайму. І цей гол додав «блаугранас» сил саме у психологічному аспекті. Так, довелося чекати голів, які в підсумку забили Феррао та Дієго (особливо варто його відзначити, адже його два голи дуже боляче вдарили по амбіціях «Бенфіки». – А. Т.). Так, потім була невеличка розконцентрація, коли «Бенфіка» пішла з п’ятим польовим та перевела гру в екстра-тайми. Але після цього підопічні Хесуса Веласко такого собі не дозволяли, і видно було навіть під час двох додаткових 5-хвилинок, що «Барселона» грала більш впевнено. Можливо, саме ця впевненість і призвела до того, що за 17,9 секунд до кінця другого екстра-тайму «Барса» таки вирвала путівку до фіналу.

Також читайте:   PARIMATCH Екстра-ліга. 8 тур. «Продексім» – «Ураган» – 2:1 + ВІДЕО

А що було потім – усі добре пам’ятають. Рахунок 4:0 у фіналі зі «Спортінгом» про це красномовно свідчить. Ми трохи вище звертали увагу на те, що «Спортінг» у фіналі виглядав приреченим. А «Барса» мала мотивацію, оскільки хотіла взяти реванш за поразку у фіналі минулого сезону у Задарі. Саме мотивація «синьо-гранатових», яка була помножена на ефект ейфорії, котра залишилась від перемоги над «Бенфікою», були на руку Феррао та компанії. Але це, вочевидь, явна заслуга футзалістів «Барселони», які змогли зберегти саме той психологічний настрій та перенести його на фінал. І нинішня перемога «синьо-гранатових» – саме психологічна. Тому, ніхто не здивується, якщо підопічні Хесуса Веласко збережуть цей психологічний підйом та переможний настрій до кінця сезону.

ще один момент, на який потрібно звернути увагу. «Барселона» підійшла до «Фіналу чотирьох» у Ризі не в найкращому настрої. Про те, що у «блаугранас» є проблеми, було відомо ще після матчів чемпіонату Іспанії проти «Мовістар Інтера» та «Футбол Емоушн Сарагоси» (особливо якщо взяти до уваги програш команді з Сарагоси на своєму майданчику з рахунком 0:3. – А. Т.). До того ж, було невідомо, у якій формі Піто та Феррао, які мали ушкодження, але змогли повернутися у стрій саме на «Фінал чотирьох». Тому, враховуючи ці фактори, а також провалений за рахунком перший тайм півфіналу проти «Бенфіки», можна сказати, що перемога цієї «Барселони», під орудою Хесуса Веласко, є ще більш цінною.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*