Презентація «Косплеї на твори мистецтва» - Блог про Львів

Презентація «Косплеї на твори мистецтва»

Презентація

Презентація «Косплеї на твори мистецтва» в ЛОНПБ.

11 травня 2022 року в КЗ ЛОР «Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека», в рамках соціального проєкту «Діти країни: розваги для відваги», у співпраці з Львівською національною академією мистецтв, відбулася презентація студентки 4 курсу академії мистецтв Мар’яни Деревенко «Косплеї на твори мистецтва» для дітей, внутрішньо переміщених до Львова на час воєнного стану в Україні.

Діти дізналися, що таке «косплей». Термін «косплей» походить від сполучення двох слів costume та play, що в перекладі означає костюмована гра. Косплей – це один із видів перформансу, який полягає у відображенні в режимі реального часу відомих персонажів чи ідей за допомогою костюма та аксесуарів.

В даному випадку Мар’яна Деревенко продемонструвала, як з допомогою різних костюмів, аксесуарів на сьогоднішній день любителі косплеїв перевтілюються в образи героїв картин відомих художників, державних діячів. Наприклад, в дівчину з перловою сережкою голландського живописця Яна Вермеєра Делфтського; в австрійського живописця Егона Шиле та українську і французьку художницю Зінаїду Серебрякову, які намалювали свої автопортрети; в Марію Магдалину італійського художника Джованні Белліні; в даму з горностаєм італійського художника Леонардо да Вінчі; в шляхтича Речі Посполитої Якова Собєського (1591-1646), на кошти якого було зведено в 1634 році Золочівський замок і. т. д.

Також читайте:   Майстер-класи дял дітей переміщених осіб

Діти побачили також перевтілення квіткової композиції на прикладі картини Ван Гога «Соняшники», в одному з соняхів якої можна було знайти собачку.

Мар’яна Деревенко дала можливість учням самостійно знайти відмінності між зображеннями відомих художників та їхніми косплеями.

Діти бавилися в саду Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки у рухливі ігри, скуштували смаколики, а також сфотографувалися. Позитивний настрій був забезпечений. Діти не мали бажання покидати бібліотеку.

Учасники заходу дякують Львівській національній академії мистецтв та, зокрема, Мар’яні Деревенко за гарну, цікаву презентацію.

Автор статті: Наталя Звольська.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*